Valljuk be, hogy a fasírtkészítés elég pepecselős feladat, hiszen sok-sok kis golyót kell formáznunk, illetve a sütés is beletelik egy kis időbe. Szerencsére egy anyuka rájött egy zseniális trükkre, amivel jelentősen felgyorsítható a folyamat.
Mielőtt az gondolnád, mindenféle beszerezhetetlen eszközökre lesz szükséged, eláruljuk, szinte biztos, hogy a te konyhádban is akad ilyen tepsi. Nem húzzuk tovább az idegeidet: csupán egy muffinsütőre lesz szükséged!
Az alternatív megoldást alapvetően a rissole nevű ételre találta ki, ami egy kis pogácsa, amelyet tésztába zárnak, vagy zsemlemorzsába forgatnak, általában sütve vagy rántva, de a többi anyukának hála kiderült, mindenféle fasírt elkészíthető így – írja az nlc.hu. Ezzel a módszerrel a fasírtokat, húsgolyókat, tésztagöngyölegeket vagy a panírozott sajtokat is gyorsabban megsüthetjük.
A legjobb pedig az ebben a módszerben, hogy forgatni sem kell az golyókat, hiszen a formának köszönhetően egyenletesen sülnek meg a sütőben.
Még több trükk: