Ezt a növényt ültesd el, nem kevés bajodon segíthet

Finom, puha, nyuszifülre emlékeztető levelével nehéz nem szeretni, sokan használják is a konyhában, azonban most olyan jótékony hatásait is bemutatjuk, amelyek miatt fixen elülteted otthon, hogy bevesd!

Használtok zsályát? Sokan fűszernövényként ismerik leginkább, pedig gyógynövényként is évszázadok óta alkalmazzák. Mint megtudhatjuk a hellovidek cikkéből, milliónyi olyan jótékony tulajdonsággal rendelkezik, ami felett kár lenne szó nélkül elmenni.

A zsálya a mentafélék családjának tagja, erős íze miatt általában kis mennyiség elég belőle. Egyébként a család további tagjai közé tartozik az oregánó, a rozmaring, a bazsalikom és a kakukkfű, melyek szintén erős, jellegzetes ízzel bírnak.

Mutatjuk azokat az okokat, amik miatt mindenképp érdemes otthon is megtermesztened a zsályát, katt a képre!

Forrásunk volt.


Még több növény itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...