Kiderült, hogy a zöldségek aprítása nem késsel a leggyorsabb

Ha azt gondoltad, hogy a zöldséghámozót csak hámozásra lehet használni, akkor ez a videó bebizonyítja, hogy ennél bizony több rejlik ebben a konyhai eszközben!

Korábban már megtanultuk, hogy mennyire könnyen lehet a zöldséghámozóval megpucolni a krumplit, de mindezidáig szó sem esett arról, hogy másra is használható. Most egy Instagram-videóból az is kiderül, hogy akár a káposztát fel is lehet vágni vele.

Nemcsak a videó készítője tudta meg ennyi konyhában töltött idő elteltével, hogy a káposztát ilyen könnyen fel lehet vágni a zöldséghámozóhámozó segítségével, de mi is. Az egész tényleg pofonegyszerű, mutatjuk:

Először fogj egy éles zöldséghámozót. Ezután vágd ketté a káposztát, ügyelve arra, hogy eltávolítsd a torzsáját, majd felezd el a két felet, hogy négy negyedet kapj. Ezután kezdődhet az aprítás! Lefelé húzd végig a hámozót a káposztán, majd gyors mozdulatokkal ismételd ezt. És készen is áll az apróra szelt káposzta, hogy valamilyen ínycsiklandó ételbe kerüljön!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több furfangos konyhai trükk vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk