Kiderült, hogy a zöldségek aprítása nem késsel a leggyorsabb

Ha azt gondoltad, hogy a zöldséghámozót csak hámozásra lehet használni, akkor ez a videó bebizonyítja, hogy ennél bizony több rejlik ebben a konyhai eszközben!

Korábban már megtanultuk, hogy mennyire könnyen lehet a zöldséghámozóval megpucolni a krumplit, de mindezidáig szó sem esett arról, hogy másra is használható. Most egy Instagram-videóból az is kiderül, hogy akár a káposztát fel is lehet vágni vele.

Nemcsak a videó készítője tudta meg ennyi konyhában töltött idő elteltével, hogy a káposztát ilyen könnyen fel lehet vágni a zöldséghámozóhámozó segítségével, de mi is. Az egész tényleg pofonegyszerű, mutatjuk:

Először fogj egy éles zöldséghámozót. Ezután vágd ketté a káposztát, ügyelve arra, hogy eltávolítsd a torzsáját, majd felezd el a két felet, hogy négy negyedet kapj. Ezután kezdődhet az aprítás! Lefelé húzd végig a hámozót a káposztán, majd gyors mozdulatokkal ismételd ezt. És készen is áll az apróra szelt káposzta, hogy valamilyen ínycsiklandó ételbe kerüljön!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több furfangos konyhai trükk vár:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...