5 zöldség, amiből érdemes pörköltet főzni és 5, amiből nem

Bizony, a pörkölt nem csak húsos lehet: a vegetáriánus magyarok többsége rendszeresen készít zöldséges verziókat. De vajon miből? Akadnak alkalmas és kevésbé jól helytálló zöldségek, ha húsmentesen készítjük a magyar klasszikust? A cikkből kiderül!

A zöldségpörkölt egyesek szerint szentségtörés, holmi utánzat, szomorú ragu, ami a magyaros klasszikus szerepét akarja magára venni, de hús nélkül valahogy mégsem képes rá. Én mindenkinek meghagyom a maga véleményét, azonban húsmentesen étkezőként és alkotóként kénytelen vagyok megvédeni a zöldségpörkölteket… legalábbis némelyiket. Ugyanis nem mindegyik érdemel figyelmet: vannak olyan alapanyagok, amelyek egyszerűen nem működnek pörköltként. Válasszuk el most a két tábort – nézzük meg együtt a sikereket és kudarcokat.

Nézd meg galériánkban az alkalmas és kevésbé alkalmas zöldségpörkölt-alapokat!

Zöldségpörkölt-receptek, amiket 100% érdemes kipróbálni:

Tojásos cukkinipörkölt

Tojáspörkölt általában akkor készül, amikor kevés időm van ebédfőzésre. Mivel a cukkini nagy kedvencem, egyszer gondoltam, kipróbálom, és azt is főzök bele. Nekünk nagyon ízlett, ...

Borsópörkölt 2. -nokedlivel

Édesanyámtól kaptam friss zsenge zöldborsót, az enyém sajnos tönkrement a sok víz miatt. Ezt az ételt friss borsóból a legjobb elkészíteni. Mirelitből is jó, de a különbség ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több húsmentes tartalom vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...