5 zöldség, amiből érdemes pörköltet főzni és 5, amiből nem

Bizony, a pörkölt nem csak húsos lehet: a vegetáriánus magyarok többsége rendszeresen készít zöldséges verziókat. De vajon miből? Akadnak alkalmas és kevésbé jól helytálló zöldségek, ha húsmentesen készítjük a magyar klasszikust? A cikkből kiderül!

A zöldségpörkölt egyesek szerint szentségtörés, holmi utánzat, szomorú ragu, ami a magyaros klasszikus szerepét akarja magára venni, de hús nélkül valahogy mégsem képes rá. Én mindenkinek meghagyom a maga véleményét, azonban húsmentesen étkezőként és alkotóként kénytelen vagyok megvédeni a zöldségpörkölteket… legalábbis némelyiket. Ugyanis nem mindegyik érdemel figyelmet: vannak olyan alapanyagok, amelyek egyszerűen nem működnek pörköltként. Válasszuk el most a két tábort – nézzük meg együtt a sikereket és kudarcokat.

Nézd meg galériánkban az alkalmas és kevésbé alkalmas zöldségpörkölt-alapokat!

Zöldségpörkölt-receptek, amiket 100% érdemes kipróbálni:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több húsmentes tartalom vár:

Címlapról ajánljuk