4 zöldségcsere, ami izgalmat hoz a télvégi főzésbe

Lássuk be, így, az utolsó téli hónapot megkezdve, a konyhai inspiráció bizony nincs ereje teljében. Rázzuk fel a februári monotóniát az alábbi zöldségcserékkel, vészeljük át a heteket, míg el nem jön a tavasz!

Ha ki kéne választani, a tizenkettő közül melyik a leggyászosabb hónap (mármint konyhai-gasztronómiai szempontból), szerintem a legtöbben a februárra tennék le a voksukat. Ezekben a hetekben ugyan irtóztatóan közel a tavasz, ezt azonban mégsem érezzük: ilyenkor már azok az alapanyagok is fogyóban vannak, amelyeket eddig a kamrákban, pincékben őrizgettünk, és hol vannak még a szezon első, zsenge zöldjei? Az sem csoda, ha ezen a ponton beleununk már a sok burgonyába, répába és egyéb gyökérzöldségbe, káposztába, hagymába – adjunk még egy utolsó löketnyi lendületet a télvégi főzésnek, söpörjük össze a motivációnk, inspirációnk maradék morzsáit egy kis kupacba, rázzuk fel kissé a főztünket az alábbi zöldségcserék segítségével!

Nézd meg galériánkban az izgalmat hozó zöldségcseréket!

Receptek a fent említett zöldségekkel:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Segítünk még több színt, izgalmat vinni a konyhádba:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...