Zöldségből hangszert? Hogyne!

A húros hangszereken kívül szinte minden pótolható zöldségekkel, gondoltad ezt? Mi sem, de most mutatjuk a bizonyítékot, valóban létezik zöldségszimfónia!

Általában csúnya dolog lenne egy előadás alatt enni, étellel játszani pedig alapjáraton tilos. Az osztrák fővárosbéli Vienna Vegetable Orchestra koncertjein mindezek lehetségesek, sőt, mindenkit erre bátorítanak!

Nézzétek – zöldségzene a javából!

A zenekar tagjai az előadás napját egy nagy közös piaci “hangszerbeszerzéssel” kezdik. Mint a legeltökéltebb séfek, mindenki maga válogatja ki a legmegfelelőbb alapanyagokat. A 18 éve működő zenekar vezetőjével: Susanna Gartmayer-rel készült interjúból megtudhatjuk, hogy háromféle zöldséghangszer létezik: az első, ami “konyhakész”, vagyis azonnal hang csiholható belőle, mint a sütőtök, mely különböző ütésekkel üreges, mély hangokat produkál, vagy a ress kaliforniai paprika, melyből kettőt összedörgölve hozhatók ki nagyszerű hangok. A második kategóriába az egy-két vágással előállíthatóak, míg a harmadik csoportba a megmunkálandó zöldségek, mint a répa, retek, zeller hangszerek sorolhatóak. Utóbbiak átalakításához kézifúrót, kést és más szúró-fúró szerszámokat használnak, hogy két-három óra alatt elkészüljenek a többnyire fúvós hangszerek. Ekkor jöhet a hangpróba és a további állítgatások a megfelelő magasságok-mélységek elérése érdekében.

via GIPHY

Az esti koncerten a zenészek és a hangszerek mellett a zöldségek is szerepet kapnak a színpadon, így nemcsak hangban, illatban is megjelenhetnek. Már hagyomány, hogy a zenészek a felhasznált zöldségek maradékából isteni zöldséglevest főznek, ezzel kínálják meg az előadás után hallgatóikat. Háromszoros zöldséghatás egy estére! Akit megihletett a videó, tegyen egy rövid látogatást Bécsbe, vagy álljon neki répasípot fúrni!

Ezeket olvastad már?

viafirstwefeast

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk