Zöldségek, melyek főzve sokkal egészségesebbek

Igen, vannak bizonyos zöldségek, melyeknek nagyon jót tesz a hő, hiszen tápanyagban gazdagabbak lesznek főzve.

Sokszor hallhatjuk azt, hogy a zöldségek nyersen fogyasztva tápanyagdúsabbak, mint főzve. Azonban akadnak ez alól kivételek, melyeknek kifejezetten jót tesz egy kis hőkezelés. Nézzük, melyek azok a zöldségek, melyek egészségesebbek megfőzve, mint nyersen.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...