Egyetlen apró trükk, amitől nem lesz vízízű a zöldsaláta

Egy tál ropogós, pikáns öntetettel gazdagított, egészséges zöldsaláta mindig jó választásnak tűnik, kivéve akkor, ha a tányérunkra íztelen levelek kerülnek. Kerüljük el ezt a szomorú állapotot egy meglepően egyszerű trükkel.

A zöldsaláta magában hordoz megannyi lehetőséget arra, hogy nagyon finom és frissítő legyen, tökéletes kiegészítője egy sült húsnak vagy zöldségnek. Mindezek mellett sajnos arra is képes, hogy teljesen elvegye a kedvünket az egészséges táplálkozástól: amikor vizes, csoffadt levelek formájában lép elénk. Érjük el inkább az előbbi formáját, ízesítsük tökéletesre a zöldsalátánkat!

Egyetlen apró trükk, amitől nem lesz vízízű a zöldsaláta

Miből áll egy salátaöntet?

Az öntetek legegyszerűbbike, a vinaigrette jelenti az alapot sok saláta esetében. Ha jó arányban rakjuk össze, selymes lesz, és tökéletesen megízesíti a salátába rakott zöldségeket.

Egy alap vinaigrette olajból, ecetből és fűszerekből áll, ezek emulziójából születik meg a dresszing.

Miért baj ez?

Ez mind nagyon szép és jó, csupán annyi a bökkenő, hogy a vizes salátalevelek és az olajos salátaöntet nincsenek túl jóban. Még akkor sem, ha összekeverés előtt alaposan megszárítottuk az összes zöldséget.

A víz taszítja az olajat, ez pedig azt is jelenti, hogy az öntetben lévő só és egyéb fűszer nem tud majd olyan alaposan feloldódni, és nem tud megragadni a leveleken, zöldségeken. Vagyis sajnos íztelen lesz a salátánk.

A tökéletes trükk

Ezt szerencsére nagyon egyszerűen el tudjuk kerülni: először tegyük a salátástálba az ecetet, a sót és a borsot, majd forgassuk össze a zöldségekkel, levelekkel. Ezt kövesse az olaj, amit csorgassunk az ecetes salátára, és alaposan forgassuk át még egyszer.

Így a sónak és a fűszereknek lesz egy kis előnye feloldódni, és bevonni a leveleket, az olaj nem fogja meggátolni őket ebben. Persze nem veszítjük el a vinaigrette selymes állagát sem: ez a külön összekeverős módszerrel is ugyanúgy kialakul.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai trükkök, amiket jó tudni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...