18 zöldbabbal babráló ebéd, hogy ne mindig főzelék legyen

A zöldbabos ételek listája bőven túlmutat a kedvelt, bár könnyen megunható főzeléken: ezzel a zsenge hüvelyessel alkothatunk levest, rakottast vagy akár salátát is. Melyikre esik a választás?

Még egy kicsit nyár van, használjuk ki és élvezzük a zöldbabos ételek zamatát, ahányszor csak tudjuk. Főzzünk a hüvelyesből levest, vagy formázzuk fasírttá, rottyantsunk egy tunkolható egytálételt belőle vagy pirítsuk paellába. A lehetőségek tárháza végtelen: válasszunk az alábbi zöldbabos ételek közül.

  1. 1.

    Nizzai jellegű tonhalsaláta

  2. 2.

    Az eredeti palócleves receptje

  3. 3.

    Zöldbabos penne császárszalonnával

  4. 4.

    Zöldbabos kocka

  5. 5.

    Olasz rakott bab

  6. 6.

    Hűsítő zöldbableves kapros joghurttal

  7. 7.

    Sonkás-zöldséges krumpli

  8. 8.

    Paradicsomos zöldbab

  9. 9.

    Zöldbabos húsos pite

  10. 10.

    Bazsalikompesztós krumplis tészta

  11. 11.

    Zöldbabgulyás

  12. 12.

    Temesvári tokány

  13. 13.

    Zöldbabos lepény

  14. 14.

    Kapros zöldbableves baconös krumpligombóccal

  15. 15.

    Zöldbab-pite

  16. 16.

    Zöldségraguleves tárkonnyal és citrommal

  17. 17.

    A tábornok csirkéje

  18. 18.

    Garnélás gumbo

További zöldbabos ételek várnak itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...