Ezúttal egy olyan egyszerű, de nagyszerű tésztás fogással támadunk, amely a jellegzetes ízű zöld olajbogyótól és az aromás fokhagymától, illetve attól lesz igazán varázslatos, hogy az említett alapanyagokat vajban pároljuk meg.
A végeredmény egy könnyű, ízletes tésztaszósz lesz, amit egy csepp citromlével, frissen őrölt borssal és bőséges parmezánforgáccsal még magasabb szintre tudunk emelni.
Az olívabogyós tészta, ami felidézi a Földközi-tengeri nyaralások emlékét
Ennek a pompás fogásnak a fókuszában a mediterrán világ egyik legemblematikusabb gyümölcse (!), a zöld olívabogyó áll, amely egyébként kevesebb olajat tartalmaz, mint érettebb, fekete rokona.
Számos zöld olajbogyófajta létezik, ám legtöbben a vajas-édes ízéről és ropogós, húsos textúrájáról híres Castelvetrano-ra esküsznek, amely a napfényes Szicíliából származik.
Természetesen másfajta zöld olajbogyóval is csodás tésztát készíthetsz, csak arra figyelj, hogy keményebb állagút válassz, ugyanis ezek nem esnek szét a főzés során.
Mediterrán életérzés a mindennapokban
Egy egyszerű, hihetetlenül ízletes és tagadhatatlanul különleges tésztáról van szó, amely tökéletes vacsorára, vagy akár egy randevúra is elkészíthető!
Mi spagettivel képzeltük el ezt a mediterrán hangulatú fogást, de te választhatsz hozzá bucatini vagy esetleg linguine tésztát is. Tálaláskor pedig a már említett érlelt, reszelt parmezán helyett nyugodtan használj kemény, aromás pecorinót. No meg persze a finomra vágott petrezselymet se felejtsd ki belőle!
Tippek az zöld olívabogyós tészta tökéletes elkészítéséhez:
- Egy perccel rövidebb ideig főzd a tésztát, mintha al dentére főznéd (nagyjából 8 percig).
- Kimagozott és félbevágott olajbogyót használj!
- Ne felejts el kivenni a tészta főzővizéből 1 bögrével, mert szükséged lesz rá a szósz elkészítéséhez.
- Hagyj elég időt a szósznak besűrűsödni, nagyjából 1-2 percre lesz szükséged.
- Az olajbogyó sós, ezért lehetséges, hogy már nem kell sózni a fogást.
A 'Gyors zöld olívabogyós tészta' teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!
Recept és fotók: Hering András
Ha további tésztás finomságokra vágynál:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több recept Hering Andrástól: