Ezért érdemes zokniban aludni

Bár sokan ódzkodnak a zokniban alvástól, rengeteg előnnyel járhat a szakértők szerint, ezért érdemes lehet megfontolni a dolgot.

A jó alvás elengedhetetlen egészségünk szempontjából, így érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy pihenésünk tökéletes legyen. Kiderült, hogy ha zokniban bújunk ágyba, a szakértők szerint rengeteget javíthatunk az alvásunk minőségén.

Érdemes megfontolni a zokniban alvást

Több előnye is lehet annak, ha zokniban fekszünk le aludni. Zokniban gyorsabban is aludhatunk el, és mélyebb lehet maga az alvás is az úgynevezett az utolsó ujjperc értágulása miatt.

– mondta Mar De Carlo alvásszakértő.

Egy kutatás szerint a bőr hőmérséklete befolyásolja az alvás minőségét. A zokni viselése javítja a vérkeringést, ez csökkenti a testhőmérsékletet, ami azt a jelzést küldi az agynak, ideje aludni.

Egy másik tanulmányból az is kiderült, hogy azok, akik zokniban alszanak, hét és fél perccel hamarabb alszanak el, átlagosan 32 perccel többet alszanak, és hét és félszer kevesebbszer ébrednek fel az éjszaka folyamán, mint azok, akik nem viseltek zoknit az ágyban.

Milyen zoknit válasszunk?

A szakértő azt mondja, hogy lehetőleg tiszta zoknit húzzunk a lábunkra éjszakára, mely természetes alapanyagú, kasmír, merinó gyapjú, bambusz vagy pamut. Egyetlen típust pedig mindenképpen kerüljünk el, ha lehet: a kompressziós zoknit.

Forrásunk volt.


Még több az alvásról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...