Kiderült, hogy melyik magyar fogás volt a Király nagy gyengéje

A magyar popszakma egyik legsikeresebb magyar énekesének kedvenc étele a legtöbb magyar szívéhez is nagyon közel áll.

Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy egykori és mai kiadója, a Magneoton vezérigazgatója, Joós István rántotta le a leplet a Király kedvenc ételéről. A lemezkiadó vezetője szerint ő és az énekes sokszor kötöttek ki hajnalban a VII. kerületben található Garay téri piacon, ahol mindig egy bizonyos klasszikus magyar ételt fogyasztottak.

A Király odavolt a magyaros ételekért, a legnagyobb kedvence a kolbász és a hurka volt

Amikor éjszaka dolgoztunk, hajnalban kevés helyre tudtunk beülni, így általában a piacon kötöttünk ki. Jimmy imádta a kolbászt és a májas hurkát dupla adag mustárral. A véreset valamiért nem kedvelte. Erre máig emlékszem

– idézi őt a Story cikke.

Az elmondások szerint Zámbó Jimmy nagy nőcsábász volt, ám, ezek szerint nem csak hölgyeknek, hanem a magyar ételeknek sem tudott ellenállni. Az énekes egykori menedzsere szerint Jimmy annyira kritikus tudott lenni az ételekkel kapcsolatban, hogy még a pincérekkel is közölte, ha valami nem ízlett neki. Külföldi utazásai során még nehezebb volt a helyzet, hiszen az utazások során nem tudta kedvenc magyaros ételeit fogyasztani. Igaz, az olasz konyhára ő sem tudott nemet mondani, ettől független nem volt túl nyitott az új ízek és ételek iránt. A tenger gyümölcseit például ki nem állhatta.

Hogyan süssünk disznótorost

Számos praktika keletkezett a kidurranás mentes hurkasütés rejtelmeiről, de vajon mi bizonyul valóban bombabiztosnak? Kipróbáltunk mi is jó néhány tippet és trükköt, és most ...

A Király magyar ételek iránti sóvárgását csak egy ember, felesége Zámbó Edit tudta csillapítani. Edit ugyanis híres volt remek főztjéről, így az énekes mindig az ő ételeit tartotta a legjobbnak.


Ezek a cikkek is érdeklehetnek:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...