Ez történik a testeddel, ha minden nap instant levest eszel

Jobb, ha minimalizálod az instantleves-fogyasztásod, habár tényleg elég addiktív tud lenni, azon túl, hogy kevés ennél egyszerűbb dolog létezik a világon. Eláruljuk, mi a baj vele.

Az instant levesek elképesztő népszerűségnek örvendenek. Persze ez teljesen érthető, hiszen szupergyorsan elkészülnek, és a pénztárcánkat sem terhelik meg túlzottan, így megértjük, ha néha-néha mindenki elcsábul. Pedig jobban tesszük, ha minél ritkábban eszünk instant levest, erre pedig 5 nyomós indokunk is van.

Ilyen és ehhez hasonló instant levesekkel csak óvatosan!

1.) A benne található tartósítószer, a TBHQ szembeni érzékenység látási zavarokat is okozhat.

2.) Magas nátriumtartalmának köszönhetően akár fejfájás is jelentkezhet, méghozzá azáltal, hogy a nátrium megemeli a vérnyomást, emiatt kitágulnak az erek, majd hirtelen összehúzódnak.

3.) Egy vizsgálat szerint előfordulhat, hogy hiperaktivitást okoz az elfogyasztása után.

4.) Nagyon leterheli az emésztőrendszert az instant tészta megemésztése.

5.) Bár finomak ezek a levesek, sajnos nincsen bennük elég tápanyag. Nagyon alacsony a rost- és a fehérjetartalmuk, ami elengedhetetlen az egészséges táplálkozás szempontjából.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...