A trükk, amivel kioldozhatod a nejlonzacskó gordiuszi csomóját

Hol máshol, ha nem az interneten találtuk meg az elmúlt évtizedek egyik gyakori konyhai problémájára a választ.

Sokan vannak, akik még nem tértek át a vászonzsákos pékáru, gyümölcs- és zöldségvásárlásra, és a könnyebb megoldást választva inkább nejlonzacskókban szerzik be az élelmiszereket. Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy túl vastag és erős csomót kötött a tasakra, amit aztán vagy hosszú percekig bogozott, vagy türelem híján inkább lyukat tépett a nejlonba, hogy kiszabadítsa hőn áhított almáját vagy zsemléjét a fogságból.

Az internet népe 2021-re megtalálta a tökéletes zacskónyitási eljárást, egészen pontosan egy hölgy, aki ismét a TikTok videómegosztón tette közzé a gordiuszi csomó feloldásának módszerét. Csak a kezeket figyeljétek!

@emilymaecupcake

#stitch with @thelifebath

original sound - Emily

A videóban a csomót a következőképpen oldják ki: erősen meghúzzák a szatyor fülét, majd a csomó körüli két oldalon elkezdik egy irányba tekerni a nejlont. Ezután már csak annyi dolguk van, hogy a csomó felé tolják a feltekeredett zacskót, ami lám, valóban egyszerűen szétjön.

Érdemes gyakorolni ezt az egészen egyszerű mozdulatsort, így a környezetkímélőnek nem mondható szatyrok legalább még sokáig felhasználhatóak lesznek, és nem kell vásárlás után rögtön kukába dobni azért, mert türelem híján inkább széttéptük őket.

Bár ez a trükk remekül alkalmazható, mi mégis azt ajánljuk, inkább kezdj el áttérni a vászontáskák, vászonszatyrok használatára, ha ugyanis nincs nejlon zacskó, csomó sem lesz! A vászonszatyrok tartósabbak, moshatóak, és akár évekig használhatod őket a gyümölcsök, zöldségek és pékáruk vásárlásánál, ráadásul a környezetet is óvod vele! Ha többet akarsz tudni arról, miért érdemes lecserélni a műanyagcsomagolásokat, nézd meg ezt a videót, és tudj meg többet Greenpeace - Vigyázz, műanyag! oldalán!


Ezek a trükkök is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk