Az olcsó alapanyag, mely fogyás szempontjából még a zabpehelynél is jobb

Bár a zabpehely is fantasztikus élelmiszer, de ez a kissé elhanyagolt és olcsó alapanyag még nála is jobb. Na de mi ez, és mire jó?

A zabpehelyet sokan igazi csodaélelmiszerként tartják számon, ami nem véletlen, hiszen számos egészségügyi előnye van, és akár a fogyásban is segíthet. Létezik azonban egy másik izgalmas és olcsó alapanyag, a zabkorpa, ami még hatékonyabb lehet, ha fogyni szeretnénk:

Az olcsó alapanyag, mely fogyás szempontjából még a zabpehelynél is jobb

Ismerjük meg a zabkorpát

A zabkorpa a zab szemtermésének külső része, amely gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. A zab õrlési folyamata során választják el a szemek belsõ részétől, amelyet főként zabpehelyként vagy zablisztként ismerünk.

Mivel a korpa tartalmazza a zab legkoncentráltabb tápanyagmennyiségét, rendkívül értékes az egészségünk szempontjából.

Hogyan segíti a fogyást?

A zabkorpában rengeteg rost található, így hosszan tartó teltségérzetet kelt, csökkenti az étvágyat, ezáltal támogatva a testsúlykontrollt. A zabkorpa alacsony kalóriatartalmú, emellett lassítja az ételek emésztését, ami stabilabb vércukorszintet eredményez, és megakadályozza az éhségérzet hirtelen visszatérését. Rendszeres fogyasztása tehát segíthet csökkenteni a napi kalóriabevitelt anélkül, hogy éhségérzetet okozna.

Hogyan fogyasszuk a zabkorpát?

A zabkorpa rendkívül sokoldalú alapanyag, amely könnyen beilleszthető a mindennapi étrendbe. Ha szeretnénk, hogy támogassa fogyásunkat, akkor a kutatók napi három-négy grammnyit javasolnak – ez körülbelül hat-nyolc púpozott evőkanál zabkorpát jelent. Néhány ötlet a felhasználásához:

  • Reggelire: Adjunk egy-két evőkanál zabkorpát joghurthoz, kefirhez vagy zabkásához.
  • Sütéshez: Használjuk liszt helyett részben vagy egészben muffinok, palacsinták és kenyerek készítéséhez.
  • Főzelékek és levesek sűrítésére: Egészséges alternatívája a hagyományos sűrítési módszereknek.
  • Smoothie-ba keverve: Rostban gazdagabbá és táplálóbbá teszi az italokat.

Forrásunk volt.


Még több diéta:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...