Az olcsó alapanyag, mely fogyás szempontjából még a zabpehelynél is jobb

Bár a zabpehely is fantasztikus élelmiszer, de ez a kissé elhanyagolt és olcsó alapanyag még nála is jobb. Na de mi ez, és mire jó?

A zabpehelyet sokan igazi csodaélelmiszerként tartják számon, ami nem véletlen, hiszen számos egészségügyi előnye van, és akár a fogyásban is segíthet. Létezik azonban egy másik izgalmas és olcsó alapanyag, a zabkorpa, ami még hatékonyabb lehet, ha fogyni szeretnénk:

Az olcsó alapanyag, mely fogyás szempontjából még a zabpehelynél is jobb

Ismerjük meg a zabkorpát

A zabkorpa a zab szemtermésének külső része, amely gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. A zab õrlési folyamata során választják el a szemek belsõ részétől, amelyet főként zabpehelyként vagy zablisztként ismerünk.

Mivel a korpa tartalmazza a zab legkoncentráltabb tápanyagmennyiségét, rendkívül értékes az egészségünk szempontjából.

Hogyan segíti a fogyást?

A zabkorpában rengeteg rost található, így hosszan tartó teltségérzetet kelt, csökkenti az étvágyat, ezáltal támogatva a testsúlykontrollt. A zabkorpa alacsony kalóriatartalmú, emellett lassítja az ételek emésztését, ami stabilabb vércukorszintet eredményez, és megakadályozza az éhségérzet hirtelen visszatérését. Rendszeres fogyasztása tehát segíthet csökkenteni a napi kalóriabevitelt anélkül, hogy éhségérzetet okozna.

Hogyan fogyasszuk a zabkorpát?

A zabkorpa rendkívül sokoldalú alapanyag, amely könnyen beilleszthető a mindennapi étrendbe. Ha szeretnénk, hogy támogassa fogyásunkat, akkor a kutatók napi három-négy grammnyit javasolnak – ez körülbelül hat-nyolc púpozott evőkanál zabkorpát jelent. Néhány ötlet a felhasználásához:

  • Reggelire: Adjunk egy-két evőkanál zabkorpát joghurthoz, kefirhez vagy zabkásához.
  • Sütéshez: Használjuk liszt helyett részben vagy egészben muffinok, palacsinták és kenyerek készítéséhez.
  • Főzelékek és levesek sűrítésére: Egészséges alternatívája a hagyományos sűrítési módszereknek.
  • Smoothie-ba keverve: Rostban gazdagabbá és táplálóbbá teszi az italokat.

Forrásunk volt.


Még több diéta:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...