Ezért ne főzd meg soha a zabkásádat

Bár tény, hogy gyorsan elkészül a zabpehely főzve, mégis jobb, ha más elkészítési módot választasz.

A zabkását nagyon sokan szeretik magas rosttartalma és íze miatt. Sokan melegen tálalják, azonban a másnapos zabkása, vagyis az overnight oat sokkal jobb választás lehet egészséged szempontjából. Ha ugyanis sima zabpelyhet használsz, és vízbe, tejbe vagy joghurtba áztatod egy éjszakára, akkor sokkal inkább segíti az emésztést, mivel nyersen kerül elfogyasztásra.

Ezért ne főzd meg soha a zabkásádat

Az áztatás lebontja a keményítőt, ami lehetővé teszi, hogy a zabot könnyebben emésszük meg. A főzési folyamat nélkül megmaradnak a zabban a tápanyagok is.

Azonban ennek ára van, ugyanis a másnapos zabkása több szénhidrátot, kalóriát és zsírt tartalmaz, mint a főtt zabpehely. A nyers zabnak azonban magasabb a fehérje- és rosttartalma is! 

Egyéjszakás zabkása szőlővel

Este összedobjuk, hűtőbe tesszük és reggel megesszük. Indítsd a napot Te is egészségesen ezzel az egyéjszakás zabkásával, sok-sok szőlővel, cottage cheese-zel és pekándióval.

Overnight oats, az egyéjszakás zabkása

Sokunk kedvenc reggelije a zabkása, amit azonban nem csak főzve lehet elkészíteni. Az overnight oats, vagyis az egyéjszakás zabkása lényege ugyanis épp az, hogy a zabot már előző este ...

Forrásunk volt.


Még több cikk a testi egészségért:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...