Ezért ne főzd meg soha a zabkásádat

Bár tény, hogy gyorsan elkészül a zabpehely főzve, mégis jobb, ha más elkészítési módot választasz.

A zabkását nagyon sokan szeretik magas rosttartalma és íze miatt. Sokan melegen tálalják, azonban a másnapos zabkása, vagyis az overnight oat sokkal jobb választás lehet egészséged szempontjából. Ha ugyanis sima zabpelyhet használsz, és vízbe, tejbe vagy joghurtba áztatod egy éjszakára, akkor sokkal inkább segíti az emésztést, mivel nyersen kerül elfogyasztásra.

Ezért ne főzd meg soha a zabkásádat

Az áztatás lebontja a keményítőt, ami lehetővé teszi, hogy a zabot könnyebben emésszük meg. A főzési folyamat nélkül megmaradnak a zabban a tápanyagok is.

Azonban ennek ára van, ugyanis a másnapos zabkása több szénhidrátot, kalóriát és zsírt tartalmaz, mint a főtt zabpehely. A nyers zabnak azonban magasabb a fehérje- és rosttartalma is! 

Forrásunk volt.


Még több cikk a testi egészségért:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...