Wossala Rozina elárulta, melyik étkezési forma áll hozzá a legközelebb

A népszerű chef-műsorvezető szerint egy-két apróságra kell csak odafigyelni, és bárki zseniális dolgokat tud alkotni.

Wossala Rozina, népszerű chef-műsorvezető szívéhez a grillezés áll a legközelebb.Úgy véli, ennek az étkezési formának valódi közösségteremtő ereje van, de hasznos időtöltés is. Wossala Rozina a SPAR grillpartiján nem csak ízletes falatokkal és különleges gasztronómiai élménnyel lepte meg a vendégeket, hanem praktikus tanácsokat is adott, sőt néhány mesterfogást is elleshettek tőle.

„Bevallom, alapvetően nagyon szeretek a tűzzel játszani. Odavagyok ugyanis a nyers, az őszinte és az ösztönös dolgokért. A grillezés pedig pont ilyen! Többek között emiatt is áll a szívemhez a legközelebb” – mesélte szenvedélyesen a SPAR grillpartin Wossala Rozina, ahol azt is elárulta, hogyan lett a gasztronómia szerelmese. Kiderült, hogy nem az ízek szeretete terelte ebbe az irányba… „Fiatalkoromban édesanyámmal kettesben éltük az életünket, emiatt nem voltak nálunk nagy vasárnapi ebédek vagy vacsorák. Emlékszem, amikor egyszer áthívtam a barátaimat, és készítettem egy salátát. Akkor éreztem át először, milyen fantasztikus közösségi élményt jelent így összeülni a többiekkel. A mai napig a függője vagyok ennek, és szakácsosat játszom – nevetett fel.

Receptajánló:

Rozina és a SPAR közösen indított kampányt, hogy népszerűsítse a grillezést, és minél többen kedvet kapjanak a közösségépítő zöldség-, sajt- és hús sütögetéshez. Ehhez nem csak tippeket, trükköket, de különböző recepteket is elérhetővé tettek, amelyeket bárki könnyedén elkészíthet, kezdve a tökéletes hamburgertől a faszénen sült egész csontos karajon át a grillezett paradicsomsalátáig.

„Egy-két apróságra kell csak odafigyelni, és bárki zseniális dolgokat tud alkotni” – tette hozzá. – „A minőségi alapanyagoknál kezdődik minden, a SPAR első osztályú hozzávalói nem csak finomak, de könnyű velük dolgozni is. Nagyon nem mindegy, milyen faszenet választunk. Ennek ugyanis a természetes ereje, vagyis a füstje gyakorlatilag már maga egy fűszer. A SPAR-nál ráadásul már vannak olyan grilleszközök, amik kis helyet foglalnak. Én például a teraszon szoktam sütögetni, de ott is kényelmesen elférek!”– magyarázta lelkesen.

Rozina szerint nincs más olyan étkezési forma és időtöltés, amelynek olyan közösségteremtő ereje van, mint a grillezésnek, ezért mindenkit arra biztat, hogy sütögessen, és kísérletezzen bátran, hiszen egyáltalán nem ördöngösség a grillezés.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...