Wossala Rozina: ,,Nem tudom pontosan, miből mennyit kell beletenni, mindig máshogy csinálom" - itt az EgySztárÉtel

EgySztárÉtel rovatunkban megnézhetitek, hogyan mutatnak sztárjaink fakanállal a kezükben! Második epizódunk főszereplője Wossala Rozina. 

EgySztárÉtel sorozatunkban szuperkülönleges szakácsok készítik el nektek azokat a fogásokat, amik közel állnak a szívükhöz. Sorozatunk legelső részében Dukai Regina ragadott fakanalat, hogy megmutassa, milyen a pestos csirke, ahogy ő elképzeli. Második bátor jelentkezőnk pedigWossala Rozina étteremtulajdonos, séf és műsorvezető volt, aki személyes kedvencét, a Közel-Kelet lecsóját,shakshukát készített.

Rozina shakshukájának receptjétitttalálod.

Tényleg a shakshuka a kedvenc kajád?

Nem tudom. Lehet, hogy a steak. De mikor mi.

Igen, az éttermednek, a Bestiának fő profilja a steak, viszont étlapon van a shakshuka is. Az éttermi és az otthoni verziód sokban különbözik egymástól?

Látod, most megfogtál. Szerintem igen, mert ezt, amit most itt csináltam, ebben a formában még így nem készítettem el soha. Nem tudom pontosan, miből mennyit kell beletenni, mindig másképp csinálom a shakshukát.

Mennyire kell követni a receptet főzéskor?

Alapvetően egyfajta biztonságot és önbizalmat kell szereznie az embernek a konyhában. El kell jutni arra a pontra, hogy a receptek "csak" inspirációként szolgáljanak, és az ember a hangulata alapján főzzön.

Te kísérletező típus vagy? Miket szoktál variálni az ételekben?

Szerintem állandóan kísérletezni kell. Én főleg a fűszerekkel szoktam. A shakshukába volt már, hogy csillagánizst raktam vagy szegfűszeget. Ezeket a karácsonyi fűszereket próbálgattam, de benne van a pakliban, hogy nem mindegyik illik hozzá. Fontos, hogy megengedjük magunknak, hogy hibázzunk. Manapság nagyon sikerorientálttá vált a világunk de ha nem vállaljuk be a hibalehetőségeket és azt, hogy nem sikerülhet az életben mindig minden, akkor soha nem fogunk tanulni.

Shakshuka Wossala Rozinától

És mi a helyzet mondjuk egy süteményreceptnél, ahol sokszor a grammokon és a méricskélésen múlik a siker?

Igen, ott követni kell a receptet, de ne beszéljünk cukrászatról és sütésről. Én soha nem sütöttem...na jó, mostanában reggelire néhanapján elkészítek egy-egy mindenmentes sütit. :)

Érdekes, nekem az első dolog, amivel a konyhában próbálkoztam, az a sütés volt, egészen pontosan muffinsütés...Neked mi volt az első dolog, amit a konyhában készítettél?

Először a salátákkal kezdtem, olyan 13-14 éves koromban. Az első komolyabb recept az egy újságból kitépett Jamie Oliver recept volt, ami egy tejben sült citromos-fahéjas grillcsirke volt zsályával. Nagyon-nagyon finom volt, évekig azzal hakniztam.

Apropó: hakni. Mit szoktál énekelni főzés közben?

Általában swing dalokat. Robbie Williams Swing When You're Winning című albuma az egyik nagy kedvencem, azt szoktam énekelni zuhany alatt, főzés közben, mindenhol.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...