Wossala Rozina: ,,Nem tudom pontosan, miből mennyit kell beletenni, mindig máshogy csinálom" - itt az EgySztárÉtel

EgySztárÉtel rovatunkban megnézhetitek, hogyan mutatnak sztárjaink fakanállal a kezükben! Második epizódunk főszereplője Wossala Rozina. 

EgySztárÉtel sorozatunkban szuperkülönleges szakácsok készítik el nektek azokat a fogásokat, amik közel állnak a szívükhöz. Sorozatunk legelső részében Dukai Regina ragadott fakanalat, hogy megmutassa, milyen a pestos csirke, ahogy ő elképzeli. Második bátor jelentkezőnk pedigWossala Rozina étteremtulajdonos, séf és műsorvezető volt, aki személyes kedvencét, a Közel-Kelet lecsóját,shakshukát készített.

Rozina shakshukájának receptjétitttalálod.

Tényleg a shakshuka a kedvenc kajád?

Nem tudom. Lehet, hogy a steak. De mikor mi.

Igen, az éttermednek, a Bestiának fő profilja a steak, viszont étlapon van a shakshuka is. Az éttermi és az otthoni verziód sokban különbözik egymástól?

Látod, most megfogtál. Szerintem igen, mert ezt, amit most itt csináltam, ebben a formában még így nem készítettem el soha. Nem tudom pontosan, miből mennyit kell beletenni, mindig másképp csinálom a shakshukát.

Mennyire kell követni a receptet főzéskor?

Alapvetően egyfajta biztonságot és önbizalmat kell szereznie az embernek a konyhában. El kell jutni arra a pontra, hogy a receptek "csak" inspirációként szolgáljanak, és az ember a hangulata alapján főzzön.

Te kísérletező típus vagy? Miket szoktál variálni az ételekben?

Szerintem állandóan kísérletezni kell. Én főleg a fűszerekkel szoktam. A shakshukába volt már, hogy csillagánizst raktam vagy szegfűszeget. Ezeket a karácsonyi fűszereket próbálgattam, de benne van a pakliban, hogy nem mindegyik illik hozzá. Fontos, hogy megengedjük magunknak, hogy hibázzunk. Manapság nagyon sikerorientálttá vált a világunk de ha nem vállaljuk be a hibalehetőségeket és azt, hogy nem sikerülhet az életben mindig minden, akkor soha nem fogunk tanulni.

Shakshuka Wossala Rozinától

És mi a helyzet mondjuk egy süteményreceptnél, ahol sokszor a grammokon és a méricskélésen múlik a siker?

Igen, ott követni kell a receptet, de ne beszéljünk cukrászatról és sütésről. Én soha nem sütöttem...na jó, mostanában reggelire néhanapján elkészítek egy-egy mindenmentes sütit. :)

Érdekes, nekem az első dolog, amivel a konyhában próbálkoztam, az a sütés volt, egészen pontosan muffinsütés...Neked mi volt az első dolog, amit a konyhában készítettél?

Először a salátákkal kezdtem, olyan 13-14 éves koromban. Az első komolyabb recept az egy újságból kitépett Jamie Oliver recept volt, ami egy tejben sült citromos-fahéjas grillcsirke volt zsályával. Nagyon-nagyon finom volt, évekig azzal hakniztam.

Apropó: hakni. Mit szoktál énekelni főzés közben?

Általában swing dalokat. Robbie Williams Swing When You're Winning című albuma az egyik nagy kedvencem, azt szoktam énekelni zuhany alatt, főzés közben, mindenhol.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek