Neves világversenyen nyert díjat két magyar étterem

Két éve már, hogy megválasztja a legjobb éttermet és legjobb szállodai éttermet a World Culinary Awards.

Olyan csúcséttermek, mint a spanyol Disfrutar, a norvég Maaemo, a svéd Frantzén, a brit The Fat Duck, a szlovén Hiša Franko és a többi nemzet legjobb éttermei mellett két hazai kiválóság került ki magyar győztesként a World Culinary Awards díjkiosztón – írja a Dining Guide. Az 1994-ben alapított World Travel Awards két éve már, hogy kiválasztja egy-egy ország legjobb éttermét és szállodai éttermét.

Tavaly, a díjkiosztó első alkalmával Magyarországon a Babel, illetbe a Four Seasons Hotelhez tartozó, a Gresham Palotában található Kollázs Brasserie & Bar kerültek be a legjobbak közé. Idén mind a két kategóriában 6-6 magyar jelöltre lehetett szavazni.

Érdekesség, hogy a versenyen kétféle szavazási lehetőség is van: szavazhat bárki, aki nem kötődik semmilyen szinten a jelöltek között lévő vendéglátóipari egységekhez vagy cégcsoportokhoz, a civil szavazók mellett azonban a vendéglátóiparban dolgozók sincsenek kizárva: ők, megjelölve munkahelyüket, saját céges emaicímükkel regisztrálhatnak és adhatják le voksukat, szavazatuk pedig összértékeléskor ötször annyit nyom a latba, mint a közönségszavazatoké.

A STAND (Forrás: Facebook)

A legjobb étterem kategóriájában a következő magyar jelöltek szerepeltek:

  • Babel
  • Borkonyha
  • Costes
  • Nobu
  • Olimpia
  • Stand

A legjobb szállodai étterem kategória jelöltjei:

  • DSK Wine & Grill, Ritz-Carlton Budapest
  • ÉS Bisztró, Kempinski Hotel Corvinus Budapest
  • Kollázs Brasserie & Bar, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest
  • Láng Bisztró, Hilton Budapest
  • Uncensored, Corinthia Budapest

A legjobb étterem kategóriájában a Széll Tamás és Szulló Szabina által ismert Michelin-csillagos STAND étterem lett a nyertes, míg a szállodai étterem kategóriájában az Uncensored, Corinthia Budapest végzett az első helyen, mely a Corinthia Hotelben működő Caviar&Bull rejtett, titkos átjáróval ellátott része.

Címlap: Stand étterem/ Facebook


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...