Budapesten nyitja meg első európai éttermét Wolfgang Puck, az Oscar-gálák séfje

Magyarországon nyitja meg első európai éttermét Wolfgang Puck, osztrák származású séf. A budapesti Matild palotában nyíló Spago mellett egy exkluzív kávézó és egy tetőtéri, teljes panorámás bár is a híres szakács neve alatt fut majd.

Wolfgang Puck két Michelin-csillagos Spago étterme Hollywoodban évek óta óriási népszerűségnek örvend, az osztrák származású séf pedig hosszú idő után visszatér Európába, és a magyar főváros egyik legszebb Duna-parti épületében, a hamarosan újranyíló Matild Palotában nyit egyszerre három vendéglátóhelyet.

Wolfgang Puck csaknem ötven éve meghatározó személye a gasztronómiai kultúrának: az osztrák séf megjárta a legnagyobb nevű francia éttermeket, a hetvenes években pedig Amerikába költözött. Itt igazi gasztroforradalmárként tette igazán népszerűvé a francia konyha remekeit, 1982-ben pedig Los Angeles-ben nyitotta meg Spago névre keresztelt, két Michelin-csillagos éttermét.

Wolfgang Puck a 2020-as Oscar-gálán

Puck igazi hollywood-i sztárrá nőtte ki magát, a Hírességek sétányán nemcsak saját csillaga van, de immáron negyed évszázada ő felel az Oscar-gála teljes menüsoráért is. A séf a tavalyi évben (Joaquin Phoenix, Oscar-díjas színész és vegán aktivista hatására) a díjátadók történelmében először szinte teljesen vegán koncepcióra építette az ünnepi vacsorát. A Dining Guide Puckkal foglalkozó cikkéből kiderül, az osztrák szakács saját, Chefs to End Hunger nevű kezdeményezése által az Oscar-gálákról megmaradt ételeket például a Los Angeles-i Skid Row negyed hajléktalanjai kapják meg minden egyes évben.

A séf 71 évesen visszatér Európába, és a nyáron a Matild Palotában nyitja meg a kontinens első Spago éttermét, ezen kívül pedig még két exkluzív vendéglátóhely is az ő égisze alatt fog működni a felújított komplexumban.

Már régóta vártam a megfelelő partnerre és időpontra, hogy visszatérhessek Közép-Európába. Nagy örömömre szolgál, hogy végre megtaláltam új otthonomat, a Duna királynőjét, Budapest gyönyörű városát. Nagyon várom már, hogy új gasztronómiai élményekkel gazdagítsam a város lakosait és az ide látogató nemzetközi utazókat

– olvasható Wolfgang Puck nyilatkozata a 24.hu hírében.

A séf régóta ikonikus fogása a füstölt lazacos-kaviáros pizza

A Spago mellett a Matild Café & Cabaret névre keresztelt kávéház lesz a palota második ikonikus vendéglátóhelye, az eredetileg 1901-ben alapított Belvárosi Kávéház régi pompájában várja majd az odalátogatókat. Ha ez még nem lenne elég, szállodai catering ellátása mellett a palota tetőtéri italbárját, a The Duchess-t is Puck nevéhez lehet majd kötni.


Ezek a gasztrohírek is érdekelhetnek:

Forrásaink voltak.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...