Wellington bélszín Demi-glace mártással

A mai napon Tibor nem remekelt. Az első feladatban nyújtott bizonytalan konyhafőnöki szerepe után ugyan egy csodás bélszínt készített, de ez sem volt elég a továbbjutáshoz.

Wellington bélszín Demi-glace mártással

Hozzávalók

  • 20 dkg bélszín
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás felverve
  • 2+2 ek vaj
  • 50 dkg gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • 2 ek konyak
  • 1-1 ág rozmaring és kakukkfű
  • 1 kisebb cukkini
  • 5 dkg parmezán
  • 0,5 tk római kömény
  • 1 dl hús alaplé
  • 1 dl vörösbor
  • 2 szelet pármai sonka
  • 1,5 dl tejszín
  • 8 db kelbimbó
  • fél padlizsán

Elkészítés

  • A gombát, hagymát és a fokhagymát apróra szeljük. Megpirítjuk vajon a fokhagymát, rádobjuk az apróra vágott hagymát, a gombát felöntjüktejszínnel, liszttelsűrűsítjük, és sóval, borssal ízesítjük.
  • A bélszínt sózzuk, borsozzuk, majd vajon mindkét oldalát megpirítjuk, hozzáöntjük a konyakot, flambírozzuk. A konyhai törlővel leitatjuk, és hűlni hagyjuk.
  • A cukkinit megfőzzükvaj és víz keverékében, lepürésítjük, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és sózzuk, borsozzuk.
  • A kelbimbót félbevágjuk,a padlizsánt apró kockára vágjuk, vajon megpirítjuk,kevés római köménnyelés sóval, borssal ízesítjük.
  • Az alapléhez egy kevés borredukciót adunk, és melegen tartjuk.
  • A tésztát kinyújtjuk, ráhelyezünk egy szelet sonkát, erre kenjük a gombapépet, ráhelyezzük a bélszínt, a tetejére gombapépet halmozunk,a tetejére pármai sonka kerül, majd a tésztával vékonyan beborítjuk az egészet.
  • Felvert tojássala kész tésztát lekenjük, majd 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük, amíg a tészta meg nem pirul.
  • Tálalás: ujjnyi szeleteket vágunk a Wellingtonból, körbeöntjükDemi-glace mártással, a cukkinipüréből vékony csíkot húzunk a tányérra, és erre halmozzuk a kelbimbót és a padlizsánt. Metélőhagyma zöldjével dekoráljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...