Wellington bélszín Demi-glace mártással
Hozzávalók
- 20 dkg bélszín
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás felverve
- 2+2 ek vaj
- 50 dkg gomba
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors
- 2 ek konyak
- 1-1 ág rozmaring és kakukkfű
- 1 kisebb cukkini
- 5 dkg parmezán
- 0,5 tk római kömény
- 1 dl hús alaplé
- 1 dl vörösbor
- 2 szelet pármai sonka
- 1,5 dl tejszín
- 8 db kelbimbó
- fél padlizsán
Elkészítés
- A gombát, hagymát és a fokhagymát apróra szeljük. Megpirítjuk vajon a fokhagymát, rádobjuk az apróra vágott hagymát, a gombát felöntjüktejszínnel, liszttelsűrűsítjük, és sóval, borssal ízesítjük.
- A bélszínt sózzuk, borsozzuk, majd vajon mindkét oldalát megpirítjuk, hozzáöntjük a konyakot, flambírozzuk. A konyhai törlővel leitatjuk, és hűlni hagyjuk.
- A cukkinit megfőzzükvaj és víz keverékében, lepürésítjük, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és sózzuk, borsozzuk.
- A kelbimbót félbevágjuk,a padlizsánt apró kockára vágjuk, vajon megpirítjuk,kevés római köménnyelés sóval, borssal ízesítjük.
- Az alapléhez egy kevés borredukciót adunk, és melegen tartjuk.
- A tésztát kinyújtjuk, ráhelyezünk egy szelet sonkát, erre kenjük a gombapépet, ráhelyezzük a bélszínt, a tetejére gombapépet halmozunk,a tetejére pármai sonka kerül, majd a tésztával vékonyan beborítjuk az egészet.
- Felvert tojássala kész tésztát lekenjük, majd 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük, amíg a tészta meg nem pirul.
- Tálalás: ujjnyi szeleteket vágunk a Wellingtonból, körbeöntjükDemi-glace mártással, a cukkinipüréből vékony csíkot húzunk a tányérra, és erre halmozzuk a kelbimbót és a padlizsánt. Metélőhagyma zöldjével dekoráljuk.