Ettél már selyemhernyóbábot? A Wang Streetben megteheted!

Minden területen tolódik az ingerküszöb, sokan vágynak az újra, ismeretlenre és talán az extremitásokra is. Wang Mester éppen őket szólítja meg a Chinatown Teraszon frissen nyitott streetfood-pavilonjában. Kipróbáltuk!

Új pavilonokkal bővült a Chinatown Terasz és a pár száz méterre található Eastwin Square is. Wang Mester, kilépvén a klasszikus éttermi és bisztrós területről, speciális street foodot hozott a kőbányai Monori Centerbe. A megúszás és a félmegoldások egyébként sem jellemzők a humorérzékkel jócskán megáldott Wang Qiangra, így a kedvelt tésztákon felül olyan kínai ínyencségeket is hozott a piacra, mint a sült selyemhernyóbáb, a ropogós sertésbél vagy a szamárhúsos wrap.

Wang Mester / Fotó: Pákozdi Nóra

Ha már jól ismered a hun-tun levest, a jiao zi-t, a gái dzsiao-t, a pekingi kacsát, akkor bizonyára tapasztalt vagy a tradicionális és maira hangolt kínai ételek területén. A kőbányai Chinatown Teraszról is hallottál már, esetleg próbáltad is a rendhagyó esti ételudvart. 12 éve számít ázsiai gasztrocentrumnak, és a Monori Centerben dolgozó és zömében kőbányai ázsiai diaszpóra mellett azoknak szól, akik nem bánják, hogy hiányzik a fehér abroszos felterítés. Helyette viszont van változatos ételkínálat, ázsiai ételutcás-piacos hangulat és időnként rendezvények, felvonulások.

Wang Street / Fotó: Pákozdi Nóra

Minden évben van valami meglepetés, újdonság: hol a buborékwaffelek és a bubuteák szólnak nagyot, máskor új likőrök érkeznek aperitifnek, a 2024-es innováció pedig Wang Mester gasztronómiája. Persze eddig sem volt szokványos a kínálat, és tobzódhattunk a fűszeres disznófülsaláta - büdös tofu - csirkeláb snack vonalon, de most még ennél is közelebb kerülhetünk Kínához. Persze, hogy gyomron keresztül… de nemcsak a sajátunk, hanem a disznók gyomra is hozzátesz a képlethez.

Mikor elsőként csak annyit kérdeztünk a mindig jókedvű Wangtól, hogy minek köszönhetjük az extrémebb ételek felhozatalát, csak elmosolyodott és annyit tett hozzá: “Street foodot kértek, hát street foodot hoztam!” Tiszta sor.

Mind a Chinatown Teraszon, mind az Eastwin Square-n megtalálható a Wang Street, rövidebb, de lényegre törő étlappal. Lássuk is, miket lehet kóstolni, mi az, amiért megéri várakozni egy esetlegesen pörgősebb estén:

Szamárwrap

Kínában sokan úgy tartják, hogy az egyik legfinomabb hús a szamáré. Omlós, és van egy olyan édessége, ami miatt nagyon jól passzol például fűszeres kolbászokba vagy eleve csípős egytálételekbe. Wang egy szamárhússal gazdagon rakott wrapet álmodott meg street foodként, de akár a szecsuáni hideg tésztához is kérhetünk extra feltétként ebből a rendhagyó húsból. A wrap laktató és izgalmas, sok zöldség és egy pikáns szósz extrázza.

Szamárwrap / Fotó: Pákozdi Nóra

Ropogós sertésbél

Kóstolónk kedvence lett. Van némi pacalos ízélménye, mellette belül puha és omlós, míg kint ropog, és remekül van fűszerezve, sós-édes balanszot hoz. Friss uborkára ültették, és nettó két perc alatt elfogyott. Erősen ajánljuk!

Ropogós sertésbél / Fotó: Pákozdi Nóra

Sült-ropogós selyemhernyó báb

Pálcikára húzzák fel a kis orsóknak tűnő selyemhernyóbábokat, amik aztán forró olajban sülnek készre. Nem mondjuk, hogy könnyű elvonatkoztatni a bábok látványtól. Forgattuk a pálcát, rajta a sötétre és csillogóra sült hernyóbábok várták a harapást. És láss csodát: tetszett a fűszerezés, és egy idő után a koi pontyok jutalomfalatkázása sem merült fel bennünk. Pláne, hogy meglepően burgonyás ízt hozott. 100% fehérje, 100% Észak-Kína.

Sült-ropogós selyemhernyó báb / Fotó: Pákozdi Nóra

Szecsuáni hideg tészta szójaszósszal párolt húsokkal

Itt aztán megszaladhat a fantázia, és azzal kérhetjük a remek tésztát, amivel csak szeretnénk. Disznófüllel, sertésfejhússal, szamárral, disznógyomrával. Vagy kevésbé “belsőségesen”: ropogós kacsával, csirkecombbal. Az előző sortól sem kell megijedni: telis tele vannak jótékony kollagénnel, és ha jobban belegondolunk, egy disznósajt vagy kocsonya sem vonultat fel extrémebb sertésrészeket. Csak éppen a só-bors-hagymák fűszerezésén túl itt a csillagánizs, a szecsuáni bors és egyéb izgalmas ázsiai fűszerek is játszanak, és hozzáadnak az élményhez.

Szecsuáni hideg tészta szójaszósszal párolt csirkecombbal / Fotó: Pákozdi Nóra

Szezámmagos sült golyócskák/sült banán

Aranylóra sütik mind a banánt, mind az édes feketeszezám-pasztával töltött lágy golyókat. Néhány kocka sárkánygyümölcs érkezik melléjük lazításként. Ez a golyóbis szinte abbahagyhatatlan, kár volna felezni a vacsoratárssal…

Szezámmagos sült golyócskák / Fotó: Pákozdi Nóra

Oké, igazából itt mindent jó megosztani! Jópofa ez a vonal, azok is beleáshatják magukat a (számunkra) szokatlanabb fogásokba, akik már nem elsőbá(b)lozók. A hét minden napján, 17:00-23:00-ig, egészen augusztus legvégéig.

Címlapkép: Ropogós sertésbél / Pákozdi Nóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas hely, ahol jártunk:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...