VS: Blitz.Konyha és IGEN, avagy pizza magasabb szinteken, két vadiúj helyen

Mostani epizódunkban két olyan pizzás helyet csekkoltunk le, amelyek közül bármelyik megállná a helyét a világ tetszőleges hipszter gasztroszegletében.

Ha azt hallod, hogy IGEN és Konyha, akkor sanszos, hogy beugrik valami a múltból a Madách térről. A dolgok azonban változnak, az idő pereg, ennek megfelelően a fent említett két egység is új arcot kapott.

A. IGEN

Az IGENeredetileg pizzaszeletezőnek indult, viszont úgy alakult a dolog, hogy rövid időn belül Magyarország első nápolyi pizzázójával találtuk szembe magunkat. A hely több síkon is kinőtte magát, kezdve a befogadóképességgel, majd folytatva a tulaj, Vidó Nóri életében bekövetkező változással: született egy kisbabája, ezért a hardcore hangos Madách teret lecserélték egy csöndesebb és nyugisabb vidékre, Budára!A pizzaszeletező átavanzsált a neki kijárt éttermi státuszba, így mostantól nem motorháztetőn kell elfogyasztani a zseniális pizzákat, hanem lazán, asztal mellett, akár késsel és villával. Ami nem változott, az a minőség, ami továbbra is full menőség. A pizzáik továbbra is csak a legjobb, legletisztultabb alapanyagokat kapják feltétként, még ha ehhez közvetlenül Nápolyból is kell rendelni a füstölt sajtot!

B. BLITZ.KONYHA!

Ha azonban továbbra se tudod elengedni a belvárost, és gerjedsz a spéci pizzákra (is), akkor irány a Blitz.Konyha! Az ezt megelőzően Konyha néven futó étterem crew-ja kiegészült Liptay Dávid személyével, aki nemcsak a havat és a hullámokat lovagolja meg pro szinten (a deszkákon), de a kulináriában sem fél a kihívásoktól. Egyébként már tavaly belekóstolt a pizzakészítésbe, méghozzá a Pontoon-on.Szóval ha még nem ettél pisztrángos pizzát vagy esetleg marokkói beütésű harisszásat - amik valóban meglepő feltétek, de baromira működnek – , akkor itt a helyed.Ja, és a kedvencünk ne maradjon le: tahi pisztráng sós tésztakéregben sütve. Na az volt aztán a vegytiszta meglepetés: odáig voltunk érte.Szóval szedd össze az álladat a padlóról, és irány a Blitz.Konyha, ahol a pizza „csak” vivőanyag, a varázspor a feltétekben rejlik!

És ezt a VS epizódot láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

VS: Budai plázakajálda-körkép a Spíler Buda és a MOM Leroy szereplésével

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...