Az indiai „lencsefőzelék”, amelyben lágytojások raktak fészket

A különböző fogások fúziója mindig érdekes eredményt szül: jelen esetben például egy serpenyőben egyesült az indiaiak „lencsefőzeléke”, a dahl, valamint a Közel-Kelet „lecsója”, a shakshuka, mi pedig eldobjuk tőle az agyunkat.

Gondoltunk már valaha arra, hogy milyen jó lenne két különböző ételt ötvözni? Ha egy tálban találkoznának a fogások legjobb tulajdonságai? Amennyiben a válasz igen, feltétlenül olvassunk tovább, ugyanis az alábbi vöröslencseragu elhozza az indiai dahl mélyen aromás szószát és laktató jellegét, valamint a Közel-keleti shakshukából jól ismert, lágyan hömpölygő sárgájú buggyantott tojásokat. Aki készen áll ennyi élvezetre, mindenképpen készítse el a receptet!

A vöröslencseragu receptjéért kattints a képre!

A dahlt gyakran készítik vöröslencséből: az apró hüvelyesszemek gyorsan megpuhulnak, mégis marad bennük annyi „harapni való”, hogy texturálisan izgalmassá tegyék a ragut. Íztérképét leginkább a currypor és a kókusztej dominálja.

Ez a sűrű, szaftos egytál kiváló helyet jelenthet néhány tojás számára „fészkelésre”: a még rotyogó raguba ütve épp elérik a folyós, tunkolós, buggyantott állagot.

A vöröslencseragu receptjéért kattints a képre!

A kész ragut öntsük nyakon kevés kókusztejjel, szórjuk meg bőven korianderrel, majd tálaljuk minél előbb, azon melegében, nehogy a tojások megszilárduljanak. Kenyérrel, tortillával vagy pitával is tunkolható, könnyű, gyors és laktató ebéd válik belőle.

Főzzünk vöröslencseragut buggyantott tojással!

Hozzávalók:

3 ek olívaolaj, 1 nagy fej fehér hagyma (apróra vágva), 4 gerezd fokhagyma (apróra vágva), 2 ek sűrített paradicsom, 2 ek currypor, 300 g vöröslencse, 1 l zöldség alaplé, 200 ml kókusztej (1 konzerv), 150 g bébispenót, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 citromból nyert citromlé, 4 db tojás (L-es), koriander szál, 4 db tortilla lap (tálaláshoz)

Melegítsük fel az olajat egy nagy, mély serpenyőben. Borítsuk rá a hagymát, a fokhagymát és egy jó csipet sót. Pároljuk gyakran kevergetve 2-3 percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, a curryport, a száraz lencsét, és keverjük át alaposan.

Pirítsuk még 1-2 percig. Öntsük fel az alaplével, és gyakran kevergetve 20-25 percig főzzük, amíg a lencse krémes lesz, és megpuhul.

Keverjük hozzá a kókusztejet és a spenótot. Utóbbit épp csak addig főzzük, hogy megfonnyadjon. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, citromlével, majd üssük a ragu négy pontjába a tojásokat, ne túl közel egymáshoz.

A vöröslencseragu receptjéért kattints a képre!

Fedjük le, és lassú tűzön főzzük 6-7 percig, hogy a tojások közepe lágy maradjon. Befejezésül csorgassuk a dhalra a maradék kókusztejet, majd szórjuk meg durvára vágott korianderrel és őrölt borssal. Lepénykenyérrel tálaljuk.

A vöröslencseragu receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra


Még több recept Flórától:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...