- 2 ek olívaolaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 teáskanál curry paszta
- 5 dl alaplé
- 250 g vöröslencse
- 2 db babérlevél
- 2 dl kókusztej
- 0.5 citromból nyert citromlé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- chili ízlés szerint
- friss koriander ízlés szerint
- 50 dkg darált marhahús
- 1 citromból nyert reszelt citromhéj
- 1 kávéskanál római kömény
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- friss koriander ízlés szerint
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk.
- A vöröshagymához hozzáreszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a curry pasztát. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
- Az alaplét felforraljuk, és beletesszük a lencsét, és alacsony lángon megfőzzük.
- Ha a lencse megpuhult, akkor hozzákeverjük a kókusztejet és a citromlevet.
- Ha szükséges, akkor sóval illetve borssal fűszerezzük.
- A húsgolyókhoz a hozzávalókat egy nagy tálban jól összekeverjük.
- A masszából golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.
- Az elkészült főzeléket a húsgombócokkal, korianderrel és chilivel tálaljuk.
Vöröslencse főzelék citromos húsgolyókkal
Elkészítés
Hozzávalók
Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!
A húsgolyókhoz
A főzelékhez
A húsgolyókhoz
A főzelékhez