Hallottál már az egészséges vörös eszpresszóról? Így készítheted el otthon

Szeretnéd magasabb szintre emelni a kávézás élményét? Akkor próbáld ki a vörös eszpresszót! Mondjuk, miért érdemes kipróbálni!

A vörös eszpresszó egyre népszerűbb Japánban, Amerikában és Dél-Afrikában. Na de mi is ez? A vörös eszpresszót az őshonos dél-afrikai rooibos teacserje finomra őrölt fermentált leveleiből készítik. Íze nagyon intenzív, állaga pedig krémes, de a Red Espresso íze nem olyan, mint a hagyományos értelemben vett eszpresszóé, inkább hasonlít egy erősen aromás teára.

Rooibos tea
Rooibos tea

A vörös eszpresszó főbb előnyei:

  • koffeinmentes
  • cukormentes
  • több antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea

A táplálkozástudományi szakemberek szerint a vörös eszpresszó a tápanyagok esszenciája, ezért érdemes naponta fogyasztani belőle.

A rooibos olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint a kvercetin, amelyek segítenek semlegesíteni a szabad gyököket, csökkentik az oxidatív stresszt, és támogatják az általános egészséget.

Jó hatással van a test működésére

Segít csökkenteni a vérnyomást, a szívroham kockázatát. Nem tartalmaz tanninokat sem, amelyek a fekete és zöld teában és a kávéban találhatók, és gátolják a fontos összetevők, például a vas felszívódását. Ezért mindazoknak, akik vashiánnyal küzdenek, mindenképpen érdemes kipróbálniuk a vörös eszpresszót.

Otthon is elkészíthető

  1. Tegyük a rooibos teát a kávéfőző szűrőjébe, és állítsuk a főzést eszpresszó funkcióra.
  2. A főzési hőmérséklet 90 Celsius-fok legyen, és ne tartson 30 másodpercnél tovább.
  3. Önmagában vagy tejhabbal, mézzel, esetleg kis fahéjjel is ízesíthető.

Forrásunk volt.


Olvass még kávézás témában:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...