Vol au vent: készíts elbűvölő tonhalkrémes tésztakosárkát

A leveles tészta megdicsőülése ez az egyszerűen elkészíthető finomság. Étvágygerjesztőként és az italozás elnehezítő hatásainak megfékezésére is alkalmas.

Vol au vent – leveles tésztából készült kosárka. Ez a francia eredetű amuse-bouche (magyarul a száj szórakoztatására készült fogás) egy étkezés előtt vagy italozás közben felszolgált, étlapról nem rendelhető falatka, amellyel a vendéglátó szeretné kényeztetni, és további fogyasztásra rábírni vendégeit. Többféle töltelékkel létezik, de talán a tonhalkrémes a legismertebb változata.

Leveles tésztakosárkák tonhalkrémmel töltve – vol au vent

A töltelék alapjába, a házi majonézbe a tonhalon kívül kerül egy kevés citromlé és kapribogyó, ezek adják meg a pikantériáját. A tálalásnál jól mutat rajta vagy mellette egy-egy magas minőségű olívabogyó, vagy nagyobb szemű kapribogyó, ezekbe ugyanolyan jó lesz beleharapni az aperitif mellé.

Húsvétkor mindenképpen érdemes lesz kipróbálni – ha van célszerszámunk hozzá, akkor tényleg nem nagy kunszt, viszont annál nagyobb meglepetés lesz. Tonhalon kívül más töltelékkel, például gombával, lazaccal, padlizsánkrémmel is készíthetjük. Díszítésnek bárhogyan is alakul, jó lesz az aprított petrezselyem. Akár egy menő bárban vagy bisztróban, úgy érezhetjük magunkat otthon!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek még:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...