Vol au vent: készíts elbűvölő tonhalkrémes tésztakosárkát

A leveles tészta megdicsőülése ez az egyszerűen elkészíthető finomság. Étvágygerjesztőként és az italozás elnehezítő hatásainak megfékezésére is alkalmas.

Vol au vent – leveles tésztából készült kosárka. Ez a francia eredetű amuse-bouche (magyarul a száj szórakoztatására készült fogás) egy étkezés előtt vagy italozás közben felszolgált, étlapról nem rendelhető falatka, amellyel a vendéglátó szeretné kényeztetni, és további fogyasztásra rábírni vendégeit. Többféle töltelékkel létezik, de talán a tonhalkrémes a legismertebb változata.

Leveles tésztakosárkák tonhalkrémmel töltve – vol au vent

A töltelék alapjába, a házi majonézbe a tonhalon kívül kerül egy kevés citromlé és kapribogyó, ezek adják meg a pikantériáját. A tálalásnál jól mutat rajta vagy mellette egy-egy magas minőségű olívabogyó, vagy nagyobb szemű kapribogyó, ezekbe ugyanolyan jó lesz beleharapni az aperitif mellé.

Húsvétkor mindenképpen érdemes lesz kipróbálni – ha van célszerszámunk hozzá, akkor tényleg nem nagy kunszt, viszont annál nagyobb meglepetés lesz. Tonhalon kívül más töltelékkel, például gombával, lazaccal, padlizsánkrémmel is készíthetjük. Díszítésnek bárhogyan is alakul, jó lesz az aprított petrezselyem. Akár egy menő bárban vagy bisztróban, úgy érezhetjük magunkat otthon!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek még:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...