Víz mellett, vízparti helyeken lenni (és enni) egyszerűen mindig jó. Van benne valami megnyugtató, eleve a szabadidőhöz tudjuk kapcsolni. Sokunknak persze ezt a sós tengerek adják meg leginkább, de ha országhatáron belül maradunk, azért adódnak jó lehetőségek. Előző válogatásunkban a Duna melletti vendéglátóhelyekre fókuszáltunk, most egyéb vízparti helyeket mutatunk be, kipróbált kedvenceink közül.
Szeged: Kiskőrössy Halászcsárda
A Felső-Tisza partján találjuk a halászcsárdát immár 1930 óta, vagyis 7 év híján 100 éves jubileumát üli az ország egyik leghíresebb halas étterme.
Családi vállalkozás, a barátságos szellemiség pedig visszaköszön vendéglátásukból is.
Teraszáról tavasszal, nyáron és ősszel is megnyugtató nézni a Tiszát, csak akkor vesszük le a pillantásunkat a folyóról, amikor az étlapra, majd a jól kiválasztott fogásainkra figyelünk. A klasszikusok mellett olyan különlegességeket is rendelhetünk, mint a szögedies haltepertő, a rántott haltej vagy az egészben sült süllő.
Tata: Zsigmond Terasz és Pince
Tata egyik legbiztosabb pontja az immár Michelin-csillagos Platán, de most egy kicsit kötetlenebb, lazább hangulatú helyeket gyűjtöttünk, ezért a Zsigmond Teraszra esett a választásunk. Fiatalos hely a Tatai vár teraszán, az Öreg-tó partján található szezonális terasszal, ahol hangulatosak a naplementék, és szuperek a pizzák is!
A nápolyi vonalon mozognak, viszont nem félnek az ínyencebb alapanyagoktól, merészebb kombinációktól sem.
Így kerülhet a Zsigmond Terasz pizzáira fügelekvár, brokkolikrém, medvehagyma. Limonádé, fröccs, sör kísérheti. Koncertek, DJ-szettek is megszokottak náluk.
Tisza-tó, Tiszafüred: Mariska Étterem
Ugyan nincs kilátás a vízre, de néhány lépésre van a Tisza-tó, és nem is fogjuk hiányolni arra a pár órára, amíg Mariskánál vendégeskedünk. Hiányoznak már a tájegységek különlegességeit bemutató éttermek, ez a műfaj eltűnt, de szerencsére vannak üdítő példák, amilyen a Mariska is.
Küllemét tekintve abszolút modern, de konyhája a Tisza vidéke és a Hortobágy ízeit hozza.
Fontos számukra az örökség és ezt meg is tudják mutatni. Őstermelők és kistermelők termékeivel, terményeivel dolgoznak, így lesz a legfinomabb a halászlé, a harcsapaprikás, a lecsó és a debreceni is. A szezonális táblás ajánlatokat sem szabad kihagyni!
Gyömrői-tó, Gyömrő: Rumpus Tiki Bár
Budapesttől ráérős 20 perc alatt jutunk el Gyömrőre, azon belül is a gyönyörűen karbantartott, stranddal és vízisport-lehetőségekkel jócskán megszórt tóhoz. Abszurd, de éppen itt találunk majd egy hangulatos, színes-édes koktélokat, izgalmas limonádékat kínáló tóbárt, ami ráadásul tikitematikára lett felfűzve.
Meglepő ez az egész, de nagyon szeretjük, és bármikor szívesen felkerekedünk ide egy naplementézéshez szürcsölgetett egzotikus longdrinkért.
Veszprém: Fricska étteremlakás
Igaz, a Séd patak nem egy óriási víztömeg, mégis csordogál, csapadékos időben zúdul, és festői kis környezetet teremt a veszprémi Fricska étteremlakásnak.
Az ő udvarukban, a patak partján eltölteni egy nyárestét maga a szabadság és felszabadultság.
Haladó, mai konyhájuk nemzetközi kedvenceket és hazai fogásokat ötvöz, így például készítenek szerb csevapot, rántanak karajt, erős a BBQ-kínálatuk, és a környék legjobb burgerét is a Fricskában csinálják. Most különösen él Veszprém, biztosan jól szórakozunk majd náluk!
Címlapkép: Facebook
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a helyeket is látogasd meg: