Könnyen elpusztulhat a vitorlavirág, ha nem jó helyen tartod télen

A vitorlavirágot alacsony gondozási igényű szobanövényként tartják számon, ám télen könnyen megsérülhet, ha nem megfelelő helyen tartod a lakásban.

Nemcsak azért kedvelik sokan a vitorlavirágot, mert levelek fölé emelkedő, csodaszép fehér virágokkal kápráztat el, hanem azért is, mert nagyon kevés karbantartást igényel. Ha azonban beköszöntött a tél, akkor egy kicsivel több törődésre van szüksége a vitorlavirágnak. Mutatjuk, mire gondolunk.

A vitorlavirág nagyon könnyen kiszáradhat, ha télen az ablak mellett tartod

Ezért ne tartsd az ablakban a vitorlavirágot télen

A trópusi hőmérsékleten őshonos vitorlavirág kifejezetten szereti a fényes, ablak közelében lévő helyeket, ám télen a hideg levegő miatt páralecsapódás alakulhat itt ki, ami a növény kiszáradásához vezethet. Sajnos az öntözés sem megoldás a problémára, mivel a hideg időben lassabban szívódik fel a víz, ami a növény rothadásához vezethet.

Tehát a növény gondozásának szempontjából az a legfontosabb, hogy tudd, hová kell helyezni a vitorlavirágot, annak érdekében, hogy elegendő napfényt és páratartalmat kapjon.

A magas páratartalmú helyet kedveli télen

A növényszakértők továbbá azt javasolják, hogy a fürdőszobában vagy konyhában helyezd el a vitorlavirágot.

A főzés vagy zuhanyozás során keletkező páratartalom ugyanis segíthet a növény hidratálásában. Ha lehet, tedd a növényt fényes, keleti vagy nyugati fekvésű ablakok mellé, de ne túl közel ahhoz, hogy a huzat vagy a radiátor hője kiszáríthassa.

Forrásunk volt.


Még több növényekkel kapcsolatos érdekesség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...