Vitamindús díszek a hidegtálon

A gazdagon megrakott hidegtálak nemcsak laktató finomságokból állnak, hanem értékes vitaminforrásokat is tartalmaznak. Lássuk milyen egészséges díszekkel dobhatjuk fel húsvéti klasszikusainkat!

Káptalantóti hidegtál

Gyönyörű kirándulóidőnk volt vasárnap. Az eső csak éppen annyit esett, hogy a Káli-medencében még láthassunk egy szivárványt. A piachoz érve rögtön lehetett látni a helyiek ...

Eddig bármilyen alkalomra is készítettem hidegtálat, hagytam szabadon szárnyalni fantáziámat, és minden zöldség-, illetve gyümölcsfélét, ami a hűtőmben volt, felhasználtam díszítőelemként. Persze nemcsak a hűtőben érdemes keresgélned, hanem fűszereid között is. Díszítésre a friss petrezselyem, a kakukkfű és a szép rozmaringág a legalkalmasabb. Amit érdemes megfogadnod a díszek készítésénél: a kész zöldségből kreált figurák és különböző motívumok akkor lesznek igazán szépek egy hidegtálon, ha egészen friss állapotban használjuk fel őket, ezért minden kész díszt, friss fűszernövényt érdemes jeges, hideg vízben tartanod mindaddig, amíg nem dolgozol velük. A húsvéti hidegtál készítésének fő célja, hogy elsősorban a tavasz csodálatos színei köszönjenek vissza a díszekről, ezért az újhagyma, a póréhagyma, egyszóval a zöld hagymafélék, valamint a hónapos retek, a paradicsom és a sárgarépa is mind-mind nagyszerűen kombinálhatók. Az újhagymához íme, egy remek díszítési praktika.

Látványos ikebana

Nekem az egyik nagy kedvencem a lila és zöld lollo rosso salátából, kígyóuborkából, valamint némi kakukkfűből és rozmaringból készült ikebana dísz. A kígyóuborkából vágj le egy ujjnyi vastag darabot, majd vágj a közepére egy kisebb lyukat, ami pont akkora, hogy a salátalevél-csokor szára átférjen rajta. Ezután semmi mást nem kell tenned, csak egy ízléses kis, színes csokrot összeállítanod a kétféle színű lollo salátából és fűszerekből, majd átdugni az uborka közepén úgy, hogy jó stabilan tudjon állni a tálon.

Erre figyelj sonkavásárlásnál! >>

Retek katicák

Idén januártól részt vettem egy online receptversenyen, ahol bejutottam a 10 legjobb séf közé, az utolsó, kihívásokkal teli szakaszba. Ebben a részben három témahetünk volt, ezek ...

Töltött uborka

Először azért készítettem, mert maradt a többi tál dekorációjából, aztán rájöttem, hogy nagyon jól mutat az asztalon a hidegtálak között és nagy sikere is volt.

Mesés figurák

Félbe vágott paradicsomból, főtt kemény tojásból és némi majonézből aranyos kis gombákat készíthetsz. Vágj talpat a főtt tojásnak, majd helyezd rá a tetejére a félbe vágott, majonézzel bepöttyözött paradicsomot, és már készen is van a mesebeli gomba.

Húsvéti mese-hidegtál

Húsvétkor is érdemes elővenni a kreativitásunkat. A gyerekek meghálálják a törődést, szívesen, mosolygósan befalják az ehető díszítést! Ez csak pár ötlet, amelyet ...

Nyuszis hidegtál

Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni, és egyben nagyon várom a Húsvétot (kedvenc ünnepem).

Majonézes kukorica krokodillal

Ezt az ötletet szintén a barátnőmtől kaptam képekben. Mivel ez is olyan kis falatozós hidegtál, így ő is ment a farsangra. A lányom szerint sikere volt az ő jelmezének, és az én ...

Hidegtál-cipőcskék

Az interneten találtam a mintát ezekre a kis aranyos cipőcskékre. A lányom a farsangon balerinának öltözött, és ez a tál is oda készült, gondoltam, ezt pont nekem találták ki erre az ...

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...