Visszataszító állapotok egy hazai főzőkonyhában - illegális kifőzdét záratott be a Nébih

Egy illegálisan működő budapesti kifőzdét záratott be azonnali hatállyal a NÉBIH, a főzőkonyhában elképesztően rossz körülmények között tárolták az élelmiszereket. 

A kifőzdeként üzemelő vendéglátóhelyen több súlyos higiéniai hiányosságot tártak fel a Nébih szakemberei. A konyhában nem volt megfelelő előkészítő helye sem a húsoknak sem a zöldségeknek, a helyiség pedig egyetlen, működésképtelen kézmosóval rendelkezett, így csak egy kisméretű mosogatót használtak kézmosásra.

A csomagolt alapanyagok jelentős részét a földön, a felhasználásra váró húst hűtés nélkül a munkapult alatt tartották fedetlenül. A hűtők, gáztűzhelyek, a munkapult és a fal is erősen szennyezett volt, az alapanyagokat elkülönítés nélkül, vegyesen tárolták a hűtőkben.

Az egységben 15 tétel összesen 46 kg jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert találtak, valamint a konyha két dolgozójának egyike sem rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal.

A Nébih munkatársai azonnali hatállyal elrendelték a vendéglátóegység működésének felfüggesztését. További információkat a kifőzdéről itt találsz.

Ezeket olvastad már?

via Nébih

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek