3 tipp, hogy egészségesebb legyen a tízórai

Legyen könnyen hordozható, változatos, egyszerűen elkészíthető, finom és egészséges: a tízórai napi összeállítása nagy kreativitást igényel. Birkózz meg a feladattal! (x)

Kezdd apró lépésekkel!

Ha eddig mindennap párizsis zsemle volt a tízórai, fokozatosan vezessük rá gyermekünket az egészségesebb alternatívákra. A hagyományos fehér lisztes pékárut cseréljük teljes kiőrlésűre, margarin helyett válasszunk krémsajtot vagy zöldségkrémeket, és minden tízórai mellé csomagoljunk egy adag idénygyümölcsöt! A különböző sajtsnackek, diófélék és magvak változatosan kombinálhatóak, a kisebbek számára pedig a hozzáadott cukor nélkül készült gyümölcspürék is kiválthatják az édességet.

Tálalj izgalmasan!

Legyen akármilyen ízletes a tízórai, nagyon nehéz felvenni a versenyt a színes csomagolásokkal és a diákok körében rendkívül népszerű „büfés” klasszikusokkal, izgalmas tálalással azonban nyert ügyünk van! A legegyszerűbb megoldás erre egy praktikus bento doboz beszerzése, amelyben a tízórai és az uzsonna mellett a nassolnivalók is külön-külön helyet kapnak.

Tanuljatok szórakozva!

Az egészséges életmóddal kapcsolatos edukációt nem lehet elég korán kezdeni: egy izgalmas „egészségnap” szakértő bevonásával szuper választás, amiben a Tchibo Family „Töltsd fel az osztályperselyt!” nevű nyereményjátéka is a segítségetekre lehet: szeptember 3. és november 13. között minden Tchibo Family termék blokkja részt vesz a gyűjtésben, amelynek végén összesen 50 osztály lesz 200 ezer forinttal gazdagabb.

A játék részleteit a Tchibo Family „Töltsd fel az osztályperselyt!” nyereményjáték oldalán találod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek