A 2024-es év nem is indulhatna jobban, mint két nagy klasszikus kombinációjával, mert egyszerűen könyörögtek, hogy egyesülhessenek. Minden jóság benne van, amit egy klasszikus hot dog nyújthat nekünk, de mi pluszban feldobtuk egy nagyon extrán hidratált pizzatésztával is.
Hihetetlenül egyszerű és rendkívül finom Pizzadogok születtek, melyek szabadtéri kemencében vagy a hagyományos otthoni sütőben is készülhetnek, a kulcs a nagyszerű tészta és a jó minőségű hotdog-virsli vagy kolbász (de vega/vegán kolbásszal is lehet kikísérletezni). A pizzatészta az igazán extra benne, amitől ellenállhatatlan: kívül ropogós és hólyagos, belül levegős és puha.
A feltétek pedig igazi klasszikusok: frankfurti virsli, sárga mustár, ketchup és ropogós sült hagyma. Sőt, akár savanyúságot is pakolhatunk rá!
Bár a feltét lehet bármi, amit csak akarunk, az tészta alapadatai fontosak:
- Alapanyagok: Agugiaro 5 stagioni pizza napoletana - pizzaliszt, Maldon só, instant száraz élesztő, kézmeleg szűrt víz és jó minőségű olívaolaj. A tésztát 8-10 percig gyúrjuk, ne tovább.
- Három órán keresztül szobahőmérsékleten kelesszük, és félóránként hajtogassuk, majd légmentesen lezárva további 48 órára tegyük hűtőszekrénybe.
- Használat előtt 3-4 órával vegyük ki a hűtőből, és golyózzuk ki. Minden tésztagolyó kb. 115 g.
- Formázáskor használjunk rétes- vagy kukoricalisztet, és alakítsunk kis csónakformákat a tésztából. Mehet bele egy löttyintésnyi olíva, jól olvadó sajt és a beirdalt virsli.
- Sütéshez: előmelegített 250 fokos sütőt ajánlunk pizzakővel!
Szeretitek a pizzát? Szeretitek a hot dogot? Na akkor itt az ideje, hogy kipróbáljátok a Pizzadogot!
Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra
A ''Pizzadog' teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Íme még több nem mindennapi húsétel: