Fogadjunk, így még sosem készítettél virslisalátát

A német Oktoberfest alkalmára hoztunk nektek több autentikus fogást is, az ünnepséget pedig ezzel a virslisaláta recepttel zárnánk.

A bajor és a magyar gasztronómia recepttára között számtalan hasonlóságot fedezhetünk fel. Ez nem véletlen, hiszen ha visszatekintünk közös történelmi múltunkra, egyből megértjük a miértek okát. Bár sokkal színvonalasabb receptekkel élhetnénk, hogy bebizonyítsuk ezt a párhuzamot, mi mégis egy egyszerű, de annál nagyszerűbb virslisalátával rukkoltunk elő. A virsli mellett semmiképp se hanyagoljuk el a fogás többi hozzávalóját, főleg, hogy a sajt és a csemege uborka kombója emeli ki igazán a német virslik zamatosságát.

Wurstsalat, azaz virslisaláta, recept a képen! / Fotók és recept: Kristyán Fanni

A saláta egyébként ezen a szentháromsági összeállításon kívül a szószból áll csupán, amibe kerül egy kevés ubilé, olaj és ecet, majd sóval, borssal fűszerezünk. Persze, ezután feltehetjük kérdést, hogy salátának számít-e az a fogás, amibe még csak saláta sem kerül? A bajorok logikáját azonban tovább erősíti az, hogy bár a görög salátában sem találunk egy fél levelet sem, mégis a körettípus egyik leghíresebb képviselője lett. Egy szó, mint száz, a wurstsalat egy igenis létező, és az ember által jogosan megalkotott kreálmány, ami majonéz és tejföl nélkül is garantáltan meghódítja a magyar háztartások konyháját.

Wurstsalat, azaz virslisaláta, recept a képen! / Fotók és recept: Kristyán Fanni

A Wurstsalat receptjét itt találod. Készítsd el otthon, hogy ne csak a majonézes kerüljön az asztalra!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek