A bajor és a magyar gasztronómia recepttára között számtalan hasonlóságot fedezhetünk fel. Ez nem véletlen, hiszen ha visszatekintünk közös történelmi múltunkra, egyből megértjük a miértek okát. Bár sokkal színvonalasabb receptekkel élhetnénk, hogy bebizonyítsuk ezt a párhuzamot, mi mégis egy egyszerű, de annál nagyszerűbb virslisalátával rukkoltunk elő. A virsli mellett semmiképp se hanyagoljuk el a fogás többi hozzávalóját, főleg, hogy a sajt és a csemege uborka kombója emeli ki igazán a német virslik zamatosságát.
A saláta egyébként ezen a szentháromsági összeállításon kívül a szószból áll csupán, amibe kerül egy kevés ubilé, olaj és ecet, majd sóval, borssal fűszerezünk. Persze, ezután feltehetjük kérdést, hogy salátának számít-e az a fogás, amibe még csak saláta sem kerül? A bajorok logikáját azonban tovább erősíti az, hogy bár a görög salátában sem találunk egy fél levelet sem, mégis a körettípus egyik leghíresebb képviselője lett. Egy szó, mint száz, a wurstsalat egy igenis létező, és az ember által jogosan megalkotott kreálmány, ami majonéz és tejföl nélkül is garantáltan meghódítja a magyar háztartások konyháját.
A Wurstsalat receptjét itt találod. Készítsd el otthon, hogy ne csak a majonézes kerüljön az asztalra!
Fotók és recept: Kristyán Fanni
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket is készítsd el: