Meglepő, de a virslit igazából nem szabad főzni – Így készítsd

Virsli, virsli, virsli! Gyors, egészen olcsó, fehérjedús késztermék, és ha minőségit választunk, tényleg nincs vele gond - ja, és a gyerekek is megeszik. Na de miért nem szabad főzni?!

Nem gondolnánk, hogy virslit készíteni is kihívás lehet, pedig ha tökéletes, vagy legalábbis a lehető legjobb eredményre vágyunk, nem árt figyelni pár részletre.

Virslisaláta pirított virslivel

A december szinte elképzelhetetlen egy majonézes virslisaláta nélkül, ezért elkészítettük nektek egy hagyományos, mégis ízlésesen tálalt verzióját. Ha ehhez a recepthez nyúltok az ...

Virslis lecsó

Az egyik kedvenc magyar ételünk a lecsó, amit mindenki másképp készít. Ez egy nem csípős, szaftos, virslis változat, ami nálam mindig nyerő.

Virslis copfok

A receptet itt találtam: zamatesillat.blogspot.hu/2011/08/virslis-copfok.html Szerintem nagyon ötletes, és a tésztája is finom, puha, a virslivel pedig tökéletes az összhatás.

Az alapok:

  • mindig minőségi, 80-90% húst tartalmazó terméket válasszunk
  • kerüljük a rengeteg adalékanyagot, szóját, tartósítót, glutént
  • a természetes juh- vagy sertésbélben készült virslik általában jobb állagúak és ízűek, mint a műbeles változatok

Tudtad? A virslit nem szabad forralni!

Így főzd:

Bár ez meglepő lehet, de a virslit tulajdonképpen nem kell szó szerint főzni, mert a burok megreped!

Ne forrásban levő, csak éppen forró vízbe helyezzük, és csupán melengessük 5-8 percig. A mikróban főzést is felejtsük el!

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Így süsd:

Sütéskor sem kell túlgondolni: pár csepp olaj, vaj vagy másféle zsiradék kell csupán a forró serpenyőbe, és a beirdalt virsli 2-3 perc alatt megsül. Főzelékre, hot dogban így a legfinomabb!

+ Tipp: Grillezés során még finomabb, pörzsanyagokkal teli ízekre számíthatunk!

Forrásunk volt.


Még több gasztrotipp:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Betilthatja a magyar kormány ezt az élelmiszert

Az Agrárminisztérium még 2024 nyarán bocsájtotta társadalmi vitára a terveit a műhús előállításának és forgalomba hozatalának tilalmáról. Úgy néz ki, az ezzel kapcsolatos aggályok megállják a helyüket, és betiltás lesz a vége a történetnek hazánkban.

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!