Vilmos herceg elárulta, milyen étellel próbálta elcsábítani Katalint

Mindenféle segítség nélkül, a koliban készítette el ezt a fogást, és ezzel próbálta lenyűgözni Katalint. Sikerült.

A The Passage kiadott egy receptkönyvet "A Taste Of Home” címmel, amelyben az Egyesült Királyság vezető séfjei és számos híresség is közreműködtek. A gyűjteményt a segélyszervezet 40. évfordulójának alkalmából készítették, amelyhez Vilmos az előszó megírásával, illetve „híres” spagettijének receptjével járult hozzá.

Vilmos és Katalin még az egyetemi éveik alatt ismerkedtek össze és kezdtek el randizgatni, Diana legidősebb fia pedig mindent bevetett azért, hogy elnyerje Katalin szívét. Még főzött is neki! Vilmos egy jótékonysági ügy miatt beszélt most hódítási titkáról.

Getty

Vilmos ezzel a tésztával - ami valljuk be, egy vérbeli bolognairecept - próbálta elcsábítani Katalint még az egyetemi évek alatt, és a hercegné állítása szerint a mai napig elkészíti neki és családjának, ha főzni támad kedve.

Mégis hogyan készül Vilmos bolognaija?

  • Egy nagy lábasban melegíts fel egy evő kanál olívaolajat és 30 grammnyi vajat, majd önts rá 1 apróra vágott, nagy fej vöröshagymát. Miután megpuhult, adj hozzá 1 apróra vágott répát és 2 szárzellert. Pár perc alatt főzd őket össze. Ezután adj hozzá 350 gramm jó minőségű sovány marhahúst, és főzd addig, amíg a hús rózsaszín nem lesz.
  • Miután ez megvan, önts hozzá 250 ml száraz fehérbort, amit addig főzz, amíg el nem párolog. Vedd alacsonyabbra a hőfokot, keverj hozzá a 120 ml tejet és egy kis szerecsendiót. Közepes lángon főzd addig, amíg sűrűbbé nem válik a szósz.
  • Tegyél bele 1 konzerv apróra vágott olasz paradicsomkonzervet és egy teáskanál paradicsompürét, fűszerezd tetszés szerint sóval és borssal, majd hagyd 3 órán keresztül főzni. Időről-időre azért érdemes megkavargatni.
  • Miután elkészült a szószod, tálald tésztával és parmezánnal.

Lassan főtt bolognai

Ráérős bolognai ez, ugyanis jó lassan készül a sütőben, de minden egyes ott töltött perc kifizetődik a végén! Ha már ennyi ideig fő, akkor szerintem érdemes egyből nagy adaggal ...

Rusztikus bolognai ragu

10 gyerekből 9-nek élete első kedvenc élete a bolognai spagetti. Legalábbis az volt, mikor én gyerek voltam, ma már lehet, hogy a Meki átvette a hatalmat, és a hamburger a legmenőbb. ...

Bolognai ragu

Váncsa István recept bevezetője magáért beszél: "Spagetti bolognai raguval. Más szóval ez volna a bolognai spagetti, a primordiális (vagy annak gondolt) olasz tésztaétel, amit a ...

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...