30 perces török pide, avagy a csinos, sajtos-spenótos csónakpite

Új félórás kedvencünk következik, ami a közel-keleti konyha rajongóinak szívébe instant belopja majd magát. Jöjjön a megúszós, leveles tésztával gyorsított pide, ami a törökök verziója a sós pitékre. Spenót, krémes juhsajt és sült tojás is kerül rá!

A pide a törökök pitéje, amit mindenféle izgalmas feltétekkel készítenek, és gyakran jellegzetes csónakalakot ölt.

Most egy megúszós verziót mutatunk leveles tésztából, amire feltétként párolt spenót, morzsolt juhsajt és tojás került.

Abszolút új félórás kedvencünk ez a recept, ebédre éppúgy megállja a helyét, mint egy brunch részeként, vagy épp egy baráti összejövetelen.

Villámgyors török pide, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Hozzávalók:

  • 50 g vaj
  • 1 tk fokhagymapor
  • 500 g spenót
  • bors
  • 500 g leveles tészta (tejmentes) (2 csomag)
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 150 g juhsajt (vagy kecske, esetleg keverék)
  • 2 db tojás
Villámgyors török pide, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

Így készül:

A vajat megolvasztjuk, és elkeverjük a fokhagymaporral, majd a felét serpenyőbe kanalazzuk, és megpároljuk rajta a spenótot. Sózzuk-borsozzuk, elfőzzük a levét, majd a kész párolt spenótot egy vágódeszkán késsel összeaprítjuk.

A leveles tésztát szemformájúra/mandula alakúra vágjuk. Két csomagra lesz szükségünk, de lesz maradék tészta, ebből érdemes pl. tekercseket sütni.

A tésztát lekenjük a fokhagymás vaj másik felével, majd egyenletesen szétszórva ráhalmozzuk a párolt spenótot. Rámorzsoljuk a juhsajtot is, frissen ráreszelünk jó adag szerecsendiót, majd egy-egy tojást is ütünk a közepükre.

Villámgyors török pide, recept a képen! / Recept és fotók: Rosanics Petra

A tetejüket sózzuk-borsozzuk, majd körben felhajtjuk 3-4 centi vastagon a tésztát, így kvázi csónakot formálva belőlük.

200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük a pitéket. Hagyjuk pindurit hűlni, majd keresztben felszeleteljük, és tálaljuk.

Még több csodapite itt:

 A török pide teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kirobbanó recept itt vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek