Villámgyors eperhab a kiskuktáknak

Örök kérdés, hogy miként tudjuk bevonni a gyerekeket a főzés folyamatába. Ezt a kérdést válaszoljuk meg új rovatunkban, és nemcsak tippekkel, hanem receptekkel is segítünk!

Gyermekekkel otthon lévő anyukák gyakran törik a fejüket azon, hogy miként végezhetnék el házasszonyi teendőiket úgy, hogy közben a lurkók se unatkozzanak. Ebben segítünk most nekik, vagyis, hogy a főzéshez hogyan avanzsálhatunk kiskuktákat a gyerekekből.

Mi más lehetne az első témánk, mint az eper? Ugyan a szezonnak most betett kicsit az időjárás, de úgy tűnik, hamarosan újra ránk mosolyog a nyár, ezzel együtt szép, friss eperhez juthatunk. Éppen ezért nem árt felkészülni rá és kihasználni minden lehetőséget egy jó, epres fogáshoz.

Mi most egy nagyon egyszerű, de annál finomabb desszertet mutatunk nektek! Főzésben kezdő anyukáknak is bátran ajánljuk ezt az eperhabot, ugyanis gyerekjáték az elkészítése. Szinte bármely idénygyümölcsből könnyedén elkészíthető. Babapiskóta helyett kínálhatunk hozzá zabkekszet is vagy akár egy piskóta tetejére is felkenhetjük. Nálunk osztatlan sikert aratott, és nemcsak a gyerekek körében, hiszen a felnőttek is jóízűen kanalazták!

Házi babapiskóta-receptet itt találsz >>

Egy dologra azonban nagyon vigyáznunk kell! Ahogy a képeken is látszik, a gyerkőcök hihetetlen vágyat éreztek a nyalakodásra és majdnem elfogyott az eperpüré, még mielőtt elkészült volna a desszert. Ennek tükrében jó tanácsként jegyezném meg, hogy fokozottan figyeljünk a fürge kis ujjakra!

Villámgyors eperhab

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper
  • 5 dl habtejszín
  • 15 dkg gyümölcscukor
  • babapiskóta

A receptet itt tudod elmenteni >>

Elkészítés:

  1. A gyümölcsöket megmossuk, majd kicsumázzuk.
  2. A megtisztított epret botmixerrel pépesítjük, majd az így kapott püréhez hozzákeverjük a gyümölcscukrot.
  3. A tejszínből kemény habot verünk. Ehhez jó tanács, hogy lehetőség szerint ne csak a tejszín, hanem a használt eszközök (tál, habverő) is hidegek legyenek.
  4. A kemény tejszínhabhoz óvatosan hozzáforgatjuk az eperpürét, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot.
  5. Az elkészült eperhabot kis tálakba szedjük, majd fél órára hűtőbe tesszük.
  6. Az eperhabot egy-egy egész eperrel és babapiskótával tálaljuk.

A helyszínt a Szatyorbolt biztosította, ahol egyébként nemcsak termelői árut kínálnak, hanem előadásokkal és workshopokkal is várják az érdeklődőket. Ezúton is köszönjük nekik a sok segítséget, a vendéglátást, az isteni szendvicseket és gyümölcsleveket, és nem utolsósorban a rendkívül finom, mézédes epret, amit a recept elkészítésénél használtunk!

A Szatyorboltról szóló korábbi cikkünket itt olvashatod >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...