Villámgyors desszert: ribizliszuflé

Itt a tavasz, ideje az étrendünket is átalakítani. A nehéz desszertek átadják a helyüket a habkönnyű finomságoknak – egy ilyet készített nektek e heti bloggerünk, Konyhán innen – kerten túl!

Végre itt a tavasz! :) Gondoltam, a konyhában is kellene újítani valamit. Valami könnyű, gyümölcsös desszertet... aztán eszembe jutott, hogy évek óta mindig csak nézegetem a szebbnél szebb felfújtakat, de még sosem sütöttem. Nagyjából egy hete kitört rajtam a „szuflé-készíthetnék". Ennek az újdonsült lelkesedésnek eredményeképpen született ez a ribizlis változat.

Hozzávalók 2-3 főre, 2 dl-es formákhoz:

  • két marék fagyasztott ribizli
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • kis darab friss gyömbér (kb. 2 cm-es kocka)
  • 4 ek. kristálycukor
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 0,5 dl víz
  • 2 tojásfehérje
  • Kevés vaj és kristálycukor a formákhoz, porcukor és pár szép szem ribizli a díszítéshez.

A receptet itt tudod elmenteni >>

{ GALÉRIA = title:Ribizliszufl%C3%A9%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7 }

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A ribizlit 2 ek. cukorral egy kis lábasba tesszük. Ízesítjük fahéjjal, reszelt gyömbérrel, majd felfőzzük.
  3. Az étkezési keményítőt kikeverjük vízzel, a fűszeres ribizlihez adjuk és addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről és félre tesszük hűlni.
  4. A formákat kikenjük vajjal és kristálycukrot szórunk bele úgy, hogy szépen mindenhol bevonja a formák belsejét.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük (lehetőleg nagy tojásokat használjunk; ha nincs, úgy inkább két adag szuflé lesz ebből a mennyiségből), közben hozzáadjuk apránként a maradék 2 ek. cukrot.
  6. Egy jó nagy kanál habot belekeverünk a ribizlis krémbe, hogy fellazítsuk, majd a maradék habbal óvatosan összeforgatjuk.
  7. A formákat színültig töltjük, vigyázva, hogy a formák szélét ne kenjük össze, mert akkor nem tud feljönni a szuflé, majd a hab tetejét szépen elsimítjuk.
  8. Előmelegített sütőben 12–14 perc alatt készre sütjük; közben szépen megemelkednek. Porcukorral meghintve, ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.

Ági78, a Konyhán innen kerten túl bloggere a NoSaltyn >>

Konyhán innen – kerten túl blog >>

Konyhán innen kerten túl a Facebookon >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...