A világhírű étterem egyesek szerint ezzel az ízléstelen fogással túllépett egy határt

Ilyen az, amikor az egyik Michelin-csillagos séf kritizálni kezdi a másikat. Az ok egyszerű: egyikük vegetáriánus fogásokat készít, míg a másik hússal dolgozik. 

2020 januárja a veganuártól hangos, és most egy frissen kirobbant séfvitától is, ami két elismert, Michelin-csillagos éttermi sztárt érint. A vegetáriánus séf, Pietro Leemann, aki egyébként az egyetlen teljesen vegetáriánus étterem, a Joia sztárja, az ikonikus, és világszerte ismert Noma étterem egyik fogásába kötött bele egy hosszú Facebook-bejegyzésben pár napja. Azóta pedig több szintre is elért a "kacsabotrány."

René Redzepi - a húspárti séf - azzal verte ki a biztosítékot, hogy egy tollával és teljes belső tartalmával ellátott kacsát szolgált fel. (A fogás egyébként még az előző, 2019-es év végi menüsor részét képezte.)

Íme a szóban forgó vitarobbantó fogás:

A kultikus étteremben egyébként egyáltalán nem meglepőek a hasonló fogások, mi is írtunk róla, hogy tollastól érkezhetnek a szárnyasok az asztalra. A cél pedig messze nem a vegetáriánus és vegán vendégek idegeinek felborzolása.

Leemann szerint azonban ezzel az étellel Redzepi átlépett egy komoly határt, mert nem mutatott tiszteletet más élőlények iránt, akikkel együtt élünk ezen a bolygón. A kacsához saját belsőségein túl a madár kiszárított nyelvét is tálalják, ami kanálként funkcionál a bizarr fogáshoz.

A Nosalty húsos ajánlata:

Rozé kacsamell

A rozé kacsamellet otthon is egyszerűen elkészíthetjük, nem muszáj emiatt étterembe mennünk. Jó hír azoknak, akik irtóznak a nem teljesen átsült hústól, hogy ha a sütőben tovább ...

A vádakra a válasz hamar megérkezett, első közben a Noma kommunikációs igazgatójától, aki udvarias hangnemben jegyezte meg, hogy nagyra értékelik a szabad véleménynyilvánítást, és tisztában vannak vele, hogy egyes ételeik sokak számára, főként azoknak, akik nem ismerik filozófiájukat, provokatívnak tűnhetnek, és vitákat generálhatnak.

Kicsit később a fogást készítő séf is reagált a történtekre, amelyben kitért a húsfogyasztás szerepére, a szezonális összetevők tiszteletére és a fogások mögött húzódó munkára is. Véleménye szerint a Nomában nagyon kevés húst használnak, és épp azért fogyasztják el az állat minden részét, hogy semmit ne pazaroljanak el. Továbbá meginvitálta Pietro-t, hogy kóstolja meg nyáron debütáló vega menüsorukat is.

A Nosalty vegetáriánus ajánlata:

Vegán mac and cheese

Az év elején egy gyors, de annál finomabb vegán recepttel is jelentkezünk. Nagy kedvencünk a sajtos makaróni, ami a tökéletes téli “comfort food”, viszont sajnos nem sorolható a ...

A vitaindító poszt után lecsendesedett az ügy, és végül mindkét séf úgy könyvelte el, békés eszmecserét folytattak különböző gondolkodásmódjuk ellenére, véleményük mellett viszont mindkét fél kitart.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Finedining Lovers

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...