A világ legjobb étterme Angliában van? - A TripAdvsor felhasználói szerint igen

Az északkelet-angliai Oldstead falucska Black Swan (Fekete hattyú) névre hallgató étterme lett a világ legjobbja a TripAdvisor olvasói szerint.

A Yorkshire északi részén, egy kis faluban, Oldsteadben található Black Swan inkább hasonlít egy nyugis vidéki pubra, mint egy elegáns fine dining étteremre. A kandallóban békésen pattog a tűz, a helyiségek barátságosan szobaszerűek és a személyzet is nyugodtan jár-kel a fogadó asztalai között.

Ez a hangulatos fogadó valójában egy Michelin-csillagos étterem, ami a legjobb értékelésekkel büszkélkedhet a TripAdvisor nevű utazási portálon.

Tommy Banks, az étterem 28 éves séfje a The Guardiannak elmondta:

"Vicces dolog ez a világ legjobb étterme választás, nem? Mintha nem is lenne valóságos, annyira szubjektív."

Persze hozzátette: "Legértékesebbé az teszi ezt az elismerést, hogy nem csupán az ételnek szól, hanem az étterem atmoszféráját is értékelik a TripAdvisoron a felhasználók. A jó helyezést valószínűleg a barátságos, laza hozzáállásunknak is köszönhetjük."

Oldstead falucska néhány tanyaházból áll egy félreeső út mellett, így aki a Black Swanban költi el a vacsoráját, az nem átutazóban van, hanem az éttermet választja úti céljául. A kellemes yorkshire-i vidékre látogatók közül többen meg is szállnak az étteremhez tartozó fogadóban.

A fogadóban nagyrészt a saját földjeiken termelt hozzávalókból készítenek kifinomult fogásokat. A saját maguk nevelte marhák naponta négy korsó sört is kapnak, hogy igazán finom legyen a húsuk.

Tommy elmondta, tudja, drága a vacsora a Black Swanban, de a megfelelő minőségű ételeket és a megfelelő számú konyhai személyzetet nem lehet máshogyan biztosítani.

Egy 12 fogásos degusztációs menü 31 ezer forintba kerül.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Készíts igazi IKEA-húsgolyót otthon!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...