-
1.
Ezekben a boltokban kimaxolhatjuk a bolygóbarát, csomagolásmentes bevásárlást
Ami a konyhai hulladéktermelést illeti, egyértelműen a különféle csomagolásokkal termeljük a legtöbb hulladékot. A csomagolásmentes boltok valódi alternatívát jelentenek, lássuk, merre keressük őket Budapesten és a főváros környéki településeken.
-
2.
Kiderült, mit kapnak enni az olimpikonok Tokióban – Egy japán anyuka ételei lesznek a favoritok
Pénteken veszi kezdetét a XXXII. nyári olimpiai játékok, melyet ezúttal – a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél egy évvel később – Japán fővárosában, Tokióban rendeznek meg. Vajon mit esznek majd az olimpiai faluban az életük egyik legnagyobb megmérettetésére készülő sportolók?
-
3.
MÁLNA, a kedvenc nyári bogyónk: ismerd meg elképesztő jótékony hatásait
Döbbenet, mennyire egészséges, amellett, hogy csodásan finom és imádnivaló. Bemutatjuk a málnát, főként egészségszempontból!
-
4.
Így főzd meg ezt a 3 tipikusan nyári főzeléket TEJMENTESEN
Tejfehérjét egyáltalán nemfogyasztó alanyként sem kell lemondani a krémes főzelékekről, főleg nem nyáron, amikor minden friss alapanyag az orrunk előtt hever. Így főzök én tejtermék nélkül főzelékeket!
-
5.
Ez a világ legjobb (egyedényes!) tésztája, ami negyed óra alatt elkészül
Semmi hús, csak friss nyári paradicsom (a koktél helyett sima is mehet bele), pár levél bazsalikom, hagyma és fokhagyma, na meg spagetti. Egyedényes csoda, ami negyed óra alatt elkészül!
-
6.
Eláruljuk a tökéletes MADÁRTEJ titkát – Ezt még nyáron is megéri összedobni
Egy könnyed, krémes madártejet a nap bármelyik részében elkészíthetünk, ahhoz pedig, hogy tökély legyen a végeredmény, van néhány szuper egyszerű tippünk.
-
7.
Kajszibarack, az aranyló kedvenc: itt a szezon, mutatjuk, mit kezdj vele
Az egyik legfinomabb és legkényesebb gyümölcs, amelyből a magyarok kedvenc lekvárja készül, de süteményben, levesnek, fagylaltként, grillezve húsok és sajtok mellé, sőt salátában is megállja a helyét. A sárga- vagy kajszibarack ezer arca.
-
8.
Marinált paradicsom, a nyár sztárja: tésztához, tapashoz és mindenféle salátába
Használd ki az idei paradicsomszezont, készíts minél több ételt friss paradicsommal. Hoztunk nektek egy alapreceptet, amit aztán egy csomó más ételhez elsüthettek, ezt figyeljétek!
-
9.
A KÁPOSZTA nyáron is finom: készüljön belőle coleslaw, paradicsomos főzelék, cvekedli
Bár a káposztás ételek főszezonja általában télen jön el, amikor a savanyítással tartósított káposztából készülnek a nehéz, komoly finomságot. Ám nyáron is lehet, sőt érdemes káposztát fogyasztani, nemcsak mert egészséges, hanem mert frissen is finom.
-
10.
Ez a trónfosztó finomság lesz a legújabb reggeli kedvenced: viszlát, vajas-avokádós pirítós!
A reggeli a nap legfontosabb étkezése, és talán a legtrendibb fogások is a nap korai szakaszában kerülnek elfogyasztásra. Az utóbbi években az avokádós pirítós toronymagasan vezette a népszerűségi listákat, de most új kihívója akadt: a ricottás pirítós.
Megfőztük a világ legjobb egyedényes tésztáját, marinált paradicsommal főztünk, és bemutattuk a málnát
Ismét egy izgalmas héten vagyunk túl: tejmentesen készítettük el a nyár legfinomabb főzelékeit, megmutattuk, hogyan készül a tökéletes madártej, és bebizonyítottuk, hogy a káposzta nyáron is nagyon finom.