Ennyibe kerül a világ legdrágább szendvicse – a fél lakbéred rámenne

Olasz luxussajt, dél-afrikai homár és lédús, ízletes paradicsom – a világ legdrágább szendvicse igazi luxusalapanyagokból készül, aki pedig megkóstolná, annak 48 órával korábban kell jeleznie igényét az étterem felé.

Mennyi lenne az a maximális összeg, amelyet hajlandó lennél egy sajtos szendvicsre fordítani? 65 ezer forint még belefér?

A világ legdrágább sajtos szendvicse kicsivel még ennél is drágább, aki viszont megengedheti magának, készüljön fel: a nem mindennapi élményért egészen New Yorkig kell elutazni, a Serendipity 3 nevű étterembe – derül ki az Oddity Central nevű oldal cikkéből.

A Quintessential Grilled Cheese kizárólag a világ legdrágább és legexkluzívabb alapanyagaiból áll össze

– nyilatkozta Joe Calderon, a Serendipity 3 kreatív séfje a Guinness Rekordok Könyve szerkesztőségének.

A Quintessential Grilled Cheese nevet viselő sajtos szendvics tele van különlegességekkel: igazi francia pezsgős kenyér az alapja, amely a French Pullman nevet viseli, tésztája nem másból, mint eredeti Don Pérignon champagne-ból készül. Szarvasgombás vaj és egy nagyon ritka, Caciocavallo Podolico nevű dél-olasz sajtféle is fellelhető a szendvicsben, utóbbi azért speciális, mert egy évben mindössze két hónapig tejelnek azok különleges fajtájú a tehenek, amelyek előállítják a sajthoz szükséges tejet. A szendvics mellé dél-afrikai homárból és paradicsomból készült szósz is jár, a szendvicset pedig a híres Baccarat márka kristálytányérján szolgálják fel.

Joe Calderon, a Serendipity 3 étterem kreatív séfje szerint a szendvics már az első harapásnál feledhetetlen élményt okoz a vendégeknek, ugyanis az ember rögtön érezheti a francia Don Pérignon champagne aromáját, a szarvasgomba enyhén csípős ízét és persze a különleges sajtkrém selymes és karakteres jelenlétét is.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...