Elképesztő, mi kerül a világ legdrágább sült krumplijára...és hogy mennyit kóstál!

Egészen New Yorkig kell menned, ha a legdrágább sült krumplira vágysz...ja, és az sem árt, ha szereted a szarvasgombát!

A New York-i Serendipity3 nevű étterem úgy döntött, többet lát a leginkább csak uncsi és olcsó köretként elkönyvelt sült krumpliba, és a július 13-i nemzetközi sült krumpli világnap alkalmából megalkotja a legdrágább verziót a világon.

Íme a világ legdrágább sült krumplija (fotó: via Metropol/Northfoto)

A "Creme de la Creme Pommes Frites" nevezetű csoda 200 dollárt kóstál, ami átszámítva több mint 60 ezer forintra rúg, köszönhetően a luxus alapanyagoknak.

A nem akármilyen Chipperbeck krumplikat Dom Perignon pezsgőben és francia pezsgőecetben blansírozzák, aztán prémium kacsazsírban kisütik, nem kevesebb, mint háromszor, ezután szarvasgombasó kerül rájuk, szarvasgombaolaj, egy bizonyos Senesi Pecorino Tartufello nevű csodasajt és természetesen fekete szarvasgombaforgács is.

Okééé, de mi addig is ajánlunk hármat az oldal mezei sült krumplijaiból:

Tökéletes sült burgonya

A sült krumpli a világ egyik legegyszerűbb étele, mégis oly rengeteg módon elkészíthető. Mutatunk egy Jamie Oliver kedvencéhez hasonlót, ami tényleg isteni. Ez a tepsis változat ...

Belga sült krumpli

A belgák nem nagyon háklisak az ételre, de a krumplihoz nagyon értenek, úgyhogy érdemes tőlük tanulni. Nem vagyok híve az olajban vagy zsírban sütésnek, de a belga stílusú sült ...

Forrás.


Még több gasztrohír itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...