Vigyázat – veszélyes libazsírokat hívott vissza a Nébih

Visszahívja a Nébih a COOP, Spar és Penny polcairól az alábbi libazsírokat, mert a termékekben dioxin és dioxinszerű PCB-k határérték feletti jelenlétét mutatták ki.

Több libazsír esetében is problémát találtak a Nébih szakemberei, így visszahívják a Spar, COOP és Penny polcairól az alábbi azonosítóval rendelkező termékeket.

Termék neve: Primfett/Karát/Grandfett Libazsír 200 g/ 500 g/ 190 g
Probléma jellege: dioxin és dioxinszerű PCB-k határérték feletti jelenléte

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!

Gyártó és bejelentő: Hungaro-Fett 09 Kft. (Bajna)

RASFF referenciaszám: 2021.7042

Márka: Primfett/Karát/Grandfett

Forgalmazó: COOP, Penny, Spar
Gyártói intézkedés: Termékvisszahívás, forgalomból kivonás

A Spar üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

Bővebben a dioxinokról itt és a PCB-kről itt olvashattok.

A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékekre vonatkozik.

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...