Veszélyes húskészítmény miatt figyelmeztet a Nébih

Listeriafertőzöttség miatt figyelmeztetést adott ki a Nébih. A hatóság egy papkeszi termelő húskészítményeiben találta a veszélyes kórokozót, a sütésre vagy főzésre szánt húst így csak hőkezelve, a sütést nem igénylő készítményeket pedig egyáltalán nem ajánlott elfogyasztani.

Listeriafertőzöttséget mutatott ki a Nébih laboratóriuma egy papkeszi termelő húskészítményeiben. Az élelmiszerbiztonsági kockázat miatt a hatóság kéri, hogy azok, akik a termelőtől 2022. március 3. után vásároltak, kizárólag alapos hőkezelést követően vagy ne fogyasszák el a termékeket, élelmiszer-fertőzésre utaló tünet (láz, hányás, hasmenés, fejfájás) esetén pedig mielőbb forduljanak orvoshoz!

Képünk illusztráció! (Forrás: Getty Images)

A húskészítményeket egy papkeszi termelőnél, Sári Gyulánál találták, a termékeket pedig a veszprémi vásárcsarnokban (8200 Veszprém, Jutasi út 2.) illetve Papkeszin (8183 Papkeszi, Petőfi u. 1.) értékesítették.

A Nébih laboratóriumi vizsgálatai a kistermelő által előállított húskészítményekben kimutatták a Listeria monocytogenes fertőzést.

A hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy a kistermelőtől 2022. március 3. után vásárolt termékeket vagy csak alapos hőkezelést követően, vagy – sütést nem igénylő élelmiszerek esetén – egyáltalán ne fogyasszák el!

Fontos, hogy azok, akik fogyasztottak a termelő termékeiből, és valamilyen élelmiszer-fertőzésre utaló jelet, tünetet tapasztalnak (láz, hányás, hasmenés, fejfájás), azonnal forduljanak orvoshoz.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...