Veszélyes húskészítmény miatt figyelmeztet a Nébih

Listeriafertőzöttség miatt figyelmeztetést adott ki a Nébih. A hatóság egy papkeszi termelő húskészítményeiben találta a veszélyes kórokozót, a sütésre vagy főzésre szánt húst így csak hőkezelve, a sütést nem igénylő készítményeket pedig egyáltalán nem ajánlott elfogyasztani.

Listeriafertőzöttséget mutatott ki a Nébih laboratóriuma egy papkeszi termelő húskészítményeiben. Az élelmiszerbiztonsági kockázat miatt a hatóság kéri, hogy azok, akik a termelőtől 2022. március 3. után vásároltak, kizárólag alapos hőkezelést követően vagy ne fogyasszák el a termékeket, élelmiszer-fertőzésre utaló tünet (láz, hányás, hasmenés, fejfájás) esetén pedig mielőbb forduljanak orvoshoz!

Képünk illusztráció! (Forrás: Getty Images)

A húskészítményeket egy papkeszi termelőnél, Sári Gyulánál találták, a termékeket pedig a veszprémi vásárcsarnokban (8200 Veszprém, Jutasi út 2.) illetve Papkeszin (8183 Papkeszi, Petőfi u. 1.) értékesítették.

A Nébih laboratóriumi vizsgálatai a kistermelő által előállított húskészítményekben kimutatták a Listeria monocytogenes fertőzést.

A hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy a kistermelőtől 2022. március 3. után vásárolt termékeket vagy csak alapos hőkezelést követően, vagy – sütést nem igénylő élelmiszerek esetén – egyáltalán ne fogyasszák el!

Fontos, hogy azok, akik fogyasztottak a termelő termékeiből, és valamilyen élelmiszer-fertőzésre utaló jelet, tünetet tapasztalnak (láz, hányás, hasmenés, fejfájás), azonnal forduljanak orvoshoz.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...