Veszélyes dolgokat esznek meg a fiatalok egy netes kihívás miatt

Sok őrült netes kihívással találkoztunk az elmúlt években, a bekötött szemmel való vezetés és a mosókapszula kipróbálása után a fiatalok most az ételek csomagolását eszik meg.

Az elmúlt napokban kezdett el egyre több Shell On Challenge videó megjelenni az interneten. Az új őrült internetes őrület lényege, hogy a kihívók a becsomagolt ételt egyben, a csomagolással együtt fogyasztják el.

A főleg Snapchaten futó videókon fiatalok és gyerekek küldözgetik egymásnak a felvételeket arról, hogyan esznek meg egy banánt vagy egy citromot héjastól, de sajnos már olyanok is vannak, akik csipszes zacskót vagy fóliába csomagolt süteményt fogyasztanak el egyben, éppen ezért a kihívás egyáltalán nem veszélytelen.

Ami még rosszabb, az amerikai tinédzserek szerint a kihívás nem más, csak egy jópofa vicc.

Nyilván az embernek semmi baja nem eshet attól, ha egy almát vagy egy körtét eszik meg héjastól, egy banán vagy egy citrom héja azonban már olyan védő- és permetezőszerekkel lehet lekezelve, amelyek önmagukban komoly gyomorpanaszokat okozhatnak.

A kihívás azonban nem csak a kemikáliák szervezetbe jutása miatt lehet rendkívül veszélyes, az elfogyasztott műanyag fulladást , illetve komoly emésztési problémákat is okozhat.

Az orvosok és az internetes jelenséget megfigyelők elsősorban arra hívják fel a figyelmet, hogy igyekezzünk szem előtt tartani, miket láthatnak gyerekeink a közösségi média különböző felületein.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via soyummy.com, címlapfotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...