Kiderült, melyik ital a legkárosabb a vesére

Érdemes megőrizni vesénk egészségét, hiszen rengeteg folyamatban vesz részt, hogy szervezetünk megfelelően működjön. A legjobb, ha erről az italról is lemondunk egészségünk érdekében.

vesék az emberi test igazi harcosai: kiszűrik a vizet és a salakanyagokat a vérünkből, és így naponta körülbelül 1500 milliliter vizeletet hoznak létre. A vese páros szerv, és míg az egyik nélkül jó életminőséggel el tud éldegélni az ember, ha mindkettő tönkremegy, az már igazán komoly problémát jelent.

Kiderült, melyik ital a legkárosabb a vesére

Nem nehéz kitalálni, hogy elsősorban a magas nátriumtartalmú és telített zsírokban gazdag ételeket érdemes csökkenteni az étrendben, ha óvni szeretnéd a vesédet, de van még egy ital, melyet érdemes messzire elkerülni.

A dietetikus megmondja a tutit

A szakértők szerint az egyik legrosszabb, ha cukros szénsavas italokat választunk a szomjúságunk oltására. Két okból sem érdemes: az egyik, hogy a cukros italok könnyedén súlygyarapodást, továbbá hosszú ideig tartó vesebetegséget okozhatnak. Ennek oka, hogy a vér magas cukortartalma súlyosan roncsolja a vesék véredényeit.

Ráadásul nemcsak a veséinknek teszünk rosszat, de a magas vércukorszint miatt akár cukorbetegség is kialakulhat, mely további problémák és betegségek kialakulásához vezethet.

A cukormentes üdítők sem tesznek jót a vesénknek, hiszen a szénsavas italoknak magas a foszforsavtartam, amitől a vizeletben lévő ásványi anyagok és a savszint egyensúlya megbillen. Különösen a kólával kell vigyázni, hiszen ebben tényleg rendkívül sok a folsav. A legjobb tehát, ha valamilyen gyógyteát vagy vizet fogyasztunk, ha szomjasak vagyunk.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...