Utálod a tejszínhabverést, és hogy mindig elő kell venni hozzá a habverőt? Ehhez most nem kell más, csak egy befőttesüveg! És tényleg csak ennyi.
A tejszínhabverésből kiskoromból mindig az ugrik be, ahogy anyukám szenvedett vele, mikor próbálta kézi habverővel felverni, de sajnos sokszor egyszerűen nem lett olyan igazi tálat fejjel lefelé fordítós és mégis bennemaradós kőkemény. Aztán volt a csúnya rózsaszín habszifonunk, utána meg megjelentek a robotgépek, kézi elektromos habverők, azóta nincs sok gondunk a kemény habbal.
Ez a trükk viszont nem igényel semmilyen extra gépet, habverőt, csak egy jól záródó befőttes üveget.
Eljárás
Önts egy befőttes üvegbe kb. 3/4-ig nagyon zsíros (~36%-os) habtejszínt, csukd rá a tetőt, és rázd jó erősen 2-3 percig. KÉSZ. Felfordítottad? Nem folyt ki? Szuper!
Idén kilencedik alkalommal, ismét megrendezésre kerül az Olasz Gasztronómiai Világhét, ami egy héten keresztül, november 16-22 között kínál izgalmasabbnál izgalmasabb programokat világszinten 102 országban, köztük hazánkban is.
Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...