CUKORSOKK: Vérfagyasztó halloweeni cupcake-eket gyártottunk, ehető üvegszilánkokkal

Pár éve nálunk is dübörög a halloweeni láz, amely alkalomból idén megalkottuk nektek és magunknak ezeket a rémisztően finom muffinokat. Felkészültetek?

Mielőtt bárki megkövezne azért, mert halloweeni kontentet gyártunk, szeretném megjegyezni, hogy a világon számos olyan bizarr és elítélendő szokás van, amit egyáltalán nem kéne követni, SŐT, büntetni kellene, és akkor ehhez nem is fűznek hozzá többet. Úgy gondolom, hogy inkább olyan hagyományokat érdemes átvennünk, amelyek pozitív dolgokat hoznak magukkal (evés-ivás, szórakozás), és nem ártunk velük senkinek. Na, pont ilyen a Halloween is.

Na de kanyarodjunk vissza a lényeghez

A szóban forgó alkalomra készült receptünk egy különleges vörös bársony tésztaalapú muffin, ami igazán szaftos, masszív, mégis könnyed. Maga a vörösbársony-torta az amerikaiak egyik nagy kedvence, a red velvet cake. (Valentin-napra is tökéletes meglepi süti lehet, persze nem szilánkokkal megspékelve, az eléggé furán venné ki magát.) Ennek tetejére kerül most egy gazdag fehércsokoládés sajtkrém, ami még vonzóbbá teszi. Végül cukorüvegszilánkokkal dekoráljuk, (amiket glükózsziruppal fogunk elkészíteni), ettől lesz az egész halloweeni és vérfagyasztó. A látvány fokozása kedvéért még tovább megyünk, és "cukorszirupvérrel” csorgatjuk le a szilánkos muffinokat.

Kicsit tovább tart elkészíteni, mint a sima olajos muffint, de egyáltalán nem olyan macerás, mint amilyennek tűnik, sőt, mi több, izgalmas hozzávalókat is használunk hozzá: írót, szódabikarbónát, ecetet és ételfestéket. Már maga a tésztaalap és a krém is páratlan ízkombót hoz össze, érdemes kipróbálni – akár nem halloweeni kivitelben is, ha úgy tetszik. 

Egy kis infó a glükózszirupról

Azt érdemes tudni róla, hogy több cukrászati recept nélkülözhetetlen alapanyaga, többek között a fondanté is. Továbbá használjak még állag puhítására, sűrítésre, a cukor kristályosodásának megakadályozására, ízek fokozására és nedvesség megtartására is. Nagyon sokoldalú, nem könnyű vele bánni, de nem is lehetetlen. Az állaga hasonló a melaszéra, csak sokkal, de sokkal sűrűbb. Beszerezhető innen, illetve cukrászati eszközboltból is.

A videóban és a receptben minden fontos információ benne lesz az elkészítéshez. Bátran kezdjetek neki, és ne féljetek, senki sem fog megsérülni.

 Régebbi Cukorsokk-receptekért katt ide!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...