Mielőtt bárki megkövezne azért, mert halloweeni kontentet gyártunk, szeretném megjegyezni, hogy a világon számos olyan bizarr és elítélendő szokás van, amit egyáltalán nem kéne követni, SŐT, büntetni kellene, és akkor ehhez nem is fűznek hozzá többet. Úgy gondolom, hogy inkább olyan hagyományokat érdemes átvennünk, amelyek pozitív dolgokat hoznak magukkal (evés-ivás, szórakozás), és nem ártunk velük senkinek. Na, pont ilyen a Halloween is.
Na de kanyarodjunk vissza a lényeghez
A szóban forgó alkalomra készült receptünk egy különleges vörös bársony tésztaalapú muffin, ami igazán szaftos, masszív, mégis könnyed. Maga a vörösbársony-torta az amerikaiak egyik nagy kedvence, a red velvet cake. (Valentin-napra is tökéletes meglepi süti lehet, persze nem szilánkokkal megspékelve, az eléggé furán venné ki magát.) Ennek tetejére kerül most egy gazdag fehércsokoládés sajtkrém, ami még vonzóbbá teszi. Végül cukorüvegszilánkokkal dekoráljuk, (amiket glükózsziruppal fogunk elkészíteni), ettől lesz az egész halloweeni és vérfagyasztó. A látvány fokozása kedvéért még tovább megyünk, és "cukorszirupvérrel” csorgatjuk le a szilánkos muffinokat.
Kicsit tovább tart elkészíteni, mint a sima olajos muffint, de egyáltalán nem olyan macerás, mint amilyennek tűnik, sőt, mi több, izgalmas hozzávalókat is használunk hozzá: írót, szódabikarbónát, ecetet és ételfestéket. Már maga a tésztaalap és a krém is páratlan ízkombót hoz össze, érdemes kipróbálni – akár nem halloweeni kivitelben is, ha úgy tetszik.
Egy kis infó a glükózszirupról
Azt érdemes tudni róla, hogy több cukrászati recept nélkülözhetetlen alapanyaga, többek között a fondanté is. Továbbá használjak még állag puhítására, sűrítésre, a cukor kristályosodásának megakadályozására, ízek fokozására és nedvesség megtartására is. Nagyon sokoldalú, nem könnyű vele bánni, de nem is lehetetlen. Az állaga hasonló a melaszéra, csak sokkal, de sokkal sűrűbb. Beszerezhető innen, illetve cukrászati eszközboltból is.
A videóban és a receptben minden fontos információ benne lesz az elkészítéshez. Bátran kezdjetek neki, és ne féljetek, senki sem fog megsérülni.
Régebbi Cukorsokk-receptekért katt ide!
Ezeket olvastad már?
Így készül egy kis csavarral a MARADHAM, az isteni szardíniai...
Az olasz konyhát a világ minden táján ismerik, egyik legjellegzetesebb étele a pizza. Titka a friss hozzávalók és persze az olasz temperamentum. Így készül Szardínián:
Gerzsenyi FlóraAmerika kirántotta az olaszok kedvencét: íme a RÁNTOTT RAVIOLI!
Az amerikaiak tényleg képesek olyasmit tenni az európai receptekkel, hogy az ember vagy teljesen kiakad, vagy odáig lesz. Mi utóbbit éltük át a rántott raviolival!
Gerzsenyi Flóra3 irtó dögös és egyszerű banános édességet mutatunk...és egyik sem...
Az alma mellett a banán a legnépszerűbb gyümölcs, amit fogyasztunk. Egész évben megvásárolhatjuk, és önmagában, turmixban ééééééés sütikben is élvezhetjük!
Gerzsenyi FlóraEz Szardínia csúcsdesszertje, a seadas: egy sajttal töltött, olajban sült,...
A seadasra méltán lehet büszke Szardínia, de egész Olaszországban imádják ezt a raviolihoz hasonló, sajttal töltött, olajban sütött, mézzel bőven meglocsolt szárd édességet.
Gerzsenyi Flóra